måndag 17 augusti 2009

Shabby Chic

Shabby chic enligt wikipedia: "En ljus och feminin stil med inspiration från danska och franska lanthem. Massor med vitt, antika möbler med lätt slitet utseende och romantiska detaljer. Mycket begagnat, ommålat och återanvänt. Gärna lite rostigt. Ofta prydnadsföremål av egen tillverkning. Ibland kristna föremål som madonnor, kors och gamla biblar."
Shabby chic är en inredningsstil som jag tycker mycket om att se på. Den är vacker och hemtrevlig. Men den känns inte som jag. Ändå ville jag prova på att "shabba" denna klocka litegrann då jag fick tillfälle.


Klockan har makens morfar lagat och den har hittills varit trären. För att den skulle passa bättre in i sovrummet spraymålade jag den i svart. Huj, så den började se ut! Alldeles för "tacky". Så jag målade över med vit färg och sandpapprade fram lite av det svarta för att ytan skulle bli mer levande. Fast jag har sett många vackert fejk-slitna föremål ute i bloggvärlden var det jättesvårt att veta var och hur mycket jag skulle sandpappra. Och då jag väl kom igång var det grymt svårt att dra gränsen mellan lagom och för mycket! Men jag tror det blev helt okej!

Världens sötaste godisråtta har fått följa med mig hem från en marknad. Gillar!


Hoppas ni får en bra vecka!

5 kommentarer:

m-i-l sa...

Oj, va fin klockan blev! Faktist tycker jag ett tips för andra som fått av samma tillverkning...

alegni sa...

alldeles precis lagom blev det ju!
hehe, vilke söt godisråtta. känn dig träffad, eller?
;)

StrandviksVillan sa...

Nämen - hann du före mig?
Klockan blev ju superfin!!
Sprayade du också andra varvet eller? Var det svårt att tejpa runt?

Ha en bra vecka!
A-C

Galleri MochB sa...

Tycker också den blev alldeles lagom! En solros odlar vi på verandan som lillasyster sådde i förskolan i våras. Ännu blommar den inte men den har tre knoppar på gång ;O)

Sanna sa...

Vilken fin klocka!Så lyckat!Godisråttan är jättesöt! :D
Kram Sanna