måndag 20 juli 2009

Tillbaka till vardagen

Tillbaka till vardagen efter fyra veckor semester! Usch, vad jag har gruvat mig för att börja jobba igen. Men då jag vaknade i morse kändes det helt bra och första arbetsdagen har faktiskt varit riktigt trevlig! Jag märker att man behöver få vara riktigt ledig ibland så att man orkar ta itu med jobbet med ny entusiasm.

Förra veckan var vi på motorcykelsemester till Åland tillsammans med vännerna C&A. Och vilken härlig resa vi hade! Soligt och varmt alla dagar, vacker natur och trevligt sällskap. Vi for dit med småfärjorna via Brändö och bodde sedan i Mariehamn hos N, M och lille L.
Vi hann med en hel del sight seeing. Våra värdar körde runt oss både hit och dit och bland annat detta såg vi (bilderna borde vara klickbara):


1. Bomarsunds fästning, som jag kört förbi många gånger och tänkt att det där är ju inte mycket att se. Men fästningsruinerna var mycket mer än det man ser från vägen, så vi spenderade säkert en timme där!
2. Kastelholms slott. Omgivningarna runt omkring är minst lika sevärda.
3. Ålandspannkaka på Jeppe, eller, jag menar Uffe på Berget ;) Mums!
4. Stallhagens bryggeri där Ålands eget öl tillverkas. Mysig gammal pub som är värd ett besök, också fast man inte gillar öl.
5. Pommern. Det hör till.
6. Snygg-Erik och resten av EMD på Rockoff! Jag och C var visserligen huvudet längre och 10 (ehrrm?) år äldre än alla fjortisar som resten av publiken bestod av, men vad gör det? :)

Tusen tack till våra värdar för gästfriheten! I nästa inlägg ska jag visa bilder från deras fina hus.

Under mitt blogguppehåll konstaterade jag att det har blivit väldigt lite inredning och pyssel här på bloggen under den senaste tiden. Livet har kretsat runt så mycket annat helt enkelt. Men nu ska det bli mer av den varan igen, det lovar jag!

3 kommentarer:

StrandviksVillan sa...

Jag vill också åka dit!!
Har visserligen varit där förut, men det var ju mååååånga år sen...

Yeiii till mera pyssel och inredning! Nu blir jag nyfiken!
Själv är jag rätt bra på G just nu - äntligen! :D

Trevlig jobbvecka!

Galleri MochB sa...

Tur väl att det regnade idag?? Brukar kännas enklare att gå tillbaks i jobb då! Hoppas att det regnar nästa måndag också ;O) Vilken härlig semester ni ser ut att ha haft :O)

alegni sa...

jag har aldrig turistat på åland, tyvärr. det ser nog ut som ett ställe som man borde se. snart.
välkommen tillbaka!