tisdag 21 juli 2009

Hemma hos

Nu ska ni få se hur fint vi bodde hos våra vänner N&M under semestern. Våra värdar byggde hus utanför stan och flyttade in för två år sen. Husets härskarinna är en färgstark tjej och det syns även i inredningen. Inredningen består av en härlig blandning av vackra tapeter, färggranna tyger, en mix av ärvda och nya möbler och fina och genomtänkta detaljer. Vi börjar i allrummet i övre våningen.Tapeten från Eco har jag själv sneglat på. Kanske den skulle ha rum nånstans ännu? Det gamla linneskåpet är vackert med sina böjda fötter och lackade yta. Zinkskåpet står i badrummet. Me like!

Från allrummet går vi in i lillemans rum:

Barbaskön har N målat själv på väggen. Ännu fattas lite vita detaljer. Grisen (och dess kompisar som jag hittade på Tyger och sånt, bl.a. en vit gris med silverfärgade änglavingar) blev jag helt förälskad i! Smurfsamlingen är imponerande.

Föräldrarnas sovrum går i pastelliga färger:


Bakom väggen finns N:s walk-in closet, brädväggen på bilden under är därifrån. Gillar speciellt väggen, lapptäcket och färgerna!

På nedre våningen finns kök och vardagsrum där basfärgen går i grått och kryddas av många färgklickar.Gillar köksdörrarna från Puustelli! Boken med de två systrarna på, Sommarens söta, rekommenderas! Massor med sött och gott finns det i den. De små zinkfaten på spiselkransen hittade vi på en blomaffär på vår shoppingrunda i Mariehamn.


Matplatsen har snygga gardiner i retromönster. I farstun möts man av denna häftiga tapet som matchar perfekt med dörren. Coolt! I farstun hänger våra mc-kläder ;)


Vackra stilleben i färger jag gillar.

Detta blev ett alldeles för långt inlägg, men det fanns så mycket fint! Tack för inspirationen!

2 kommentarer:

StrandviksVillan sa...

Hihi - för långa inlägg finns det inte!
Verkligen härligt hem, många fina detaljer.

Sanna sa...

Låter som att ni hade en härlig semester! Vilket fint hem era vänner har.
Tack för kommentaren om barnrumsmattan. Jag var redan en gång på väg att köpa den randiga, men lät sen bli i alla fall att köpa då den såg så färggrann ut.. Era vänners barnrum ser också fint ut!
Ja tänk så inspirerad man kan bli då man besöker andras fina hem.
Kram Sanna