söndag 3 maj 2009

Vårtecken

Här på 63:e breddgraden har våren verkligen kommit igång på allvar de senaste soliga, varma dagarna. Vi har ingen trädgård ännu men det är ändå roligt att gå och se vad som sticker upp ur marken. Tussilago, daggkåpa, små tallar och granar och lingon hittar man på vår bakgård.Det är roligt att ta makrofotografier utomhus då det är soligt väder - det är nästan omöjligt att misslyckas med bilderna!

Igår inledde vi uteserveringssäsongen med mat på stans enda restaurangbåt. Då fick man verkligen en känsla av sommar. Jag tror närheten till havet är det allra bästa med "vår" stad. Även om vi flyttat ut på landet nu så är det roligt att åka dit och gå i strandparkerna eller sitta på uteserveringar och se på båtarna som glider förbi.


Efter maten fick vi ett infall och åkte ut till ett dike där fisken stiger upp i en sjö för att leka. Och vad mycket fisk det var sen! Varenda centimeter av diket var täckt med mörtar och någon enstaka abborre! En del trängdes bakom stenar för att vila en stund innan dom igen kämpade uppför strömmen medan andra som blev för trötta följde med strömmen ut igen för att göra ett nytt försök senare. Uppstigningen är omöjligt att visa med bilder så jag testar att sätta in en video.


Hoppas ni får en bra ny vecka!


10 kommentarer:

Fröken Fräken sa...

Vad härligt ni ser ut att ha haft det! Jag önskar att jag hade kunnat vara ute på mer utflykter i helgen, istället för att hosta och snörvla, och mest inte vara sugen på något!.. Det har ju faktiskt varit riktig vår här också - och tänka sig, nyss såg jag maskrosor blommandes i gräsmattan utanför.. inte så exklusiva blommor här, men det gör inget!

Livet hos mossi sa...

Vilka fina naturbilder! Det är nog såå himla härligt då allting börjar leva och grönska. Man får själv mycket mera energi då också.

Jag tycker åxå det kan vara trevligt att åka in till stan ibland och få se lite liv och rörelse då man själv bor på utkanten där det inte händer så mycket..men sen är det ju skönt att bo där det är lugnt och tyst också.

Kramar

klipposfia sa...

Javisst är det härligt då det knoppas i alla hörn och kanter! Kul minifilm! Har nog aldrig sett så mycket fisk på en gång:)

alegni sa...

jag älskar att fota med makro! man ser så många detaljer då som man inte ser med blotta ögat.
vilken häftig videosnutt - ngt sådant har jag aldrig sett förr!

Sabina sa...

Vilka fina bilder och videon var häftig. Förstår att det inte skulle gått att visa på bild :)
Ha en skön vecka!
Kram Sabina

StrandviksVillan sa...

Mysigt - mumsigt - och HÄFTIGT!!
Har aldrig sett nåt sånt så det var bra du fixade en filmsnutt!

Ja, våren är både gott och ont... Hos oss har pollenallergin redan slagit till :( mest för E.

Vi hörs eller ses kanske på söndag...?

Sanna sa...

Vilka fina bilder och film!Låter verkligen som om ni hade det mysigt.
Ha en bra vecka du med!

Nettan sa...

Vilka härliga bilder och vad mysigt ni verkar ha haft det!
Ha en riktigt bra helg!
Kram Nettan

Blåvingelycka sa...

Underbara foton! :)

Vit poesi sa...

Vackra inspirerande naturfoto. Ha en fin söndag
kramar Malin