onsdag 29 april 2009

Veckans impulsköp

Jag har en teori: det är tillåtet att göra ett impulsköp per vecka, så länge man håller sig inom rimliga gränser och beaktar sin ekonomi. Vad tror ni om det? :) Nåja, riktigt så ofta händer det inte, men det är roligt att få något litet, fint till hemmet.

Den här lyktan hittade jag på ett varuhus i stan. Jag gillar lökformen och skuggorna som den bildar i taket! Sen tycker jag av nån anledning att den liknar ett havskrusbär, men det är säkert bara jag... ;) (Jag har aldrig sett ett havskrusbär i verkligheten, men det är en liten varelse som liknar just ett krusbär. Den har "streck" längs kroppen som ger ifrån sig ljus.)


Nästa inköp blir nog blomfrön och utekrukor. Det blir inga rabatter ännu detta år, men förhoppningsvis orkar vi bygga en terass eller två. Och vackra krukor med fina blommor kan man ju placera lite varstans.

6 kommentarer:

StrandviksVillan sa...

Hahaha - det ska vara du för att komma att tänka på en sån liknelse ;) Resten av oss har väl aldrig hört talas om ett havskrusbär?! Men vilken superdupersnygg lykta det var!! Undrar allt var du hittat den?

Visst kan du satsa på blommor i krukor, byttor, hinkar osv i trevliga grupper tillsammans. Jag har precis planterat tujor i fyrkantiga krukor och placerat på plattorna på framsidan. Är helt nöjd!

Jag tror att man ska göra impulsköp om det är "kärlek vid första ögonkastet" alltså nåt man verkligen gillar. Inte bara för att det råkar vara billigt eller om det är ungefär en sån man tänkt sig.

Sanna sa...

Jättefin lykta du hittat!Den är verkligen originell och skuggan är ju vacker. Har aldrig hört om havskrusbär.. :) Jag har nog gjort alldeles för många impulsköp på sista tiden.. :O Ett impulsköp i veckan låter helt bra.
Glada Vappen!(såhär lite i förväg)

Fröken Fräken sa...

Hm, tänk om jag BARA gjorde ETT impulsinköp per vecka.. det blir nog mer än så oftast..! Fast nu under konferensen har jag i princip varit instängd i två dagar utan att ha köp något. Har det någonsin tidigare hänt när man har varit i Sockholmstrakten?!
Häftig ljuslykta, var kommer den ifrån?

alegni sa...

det skulle vara bra att ha ett prejudikat på det där med ett impulsköp per vecka. kan du se till att det blir fixat ;)
glad valborg!

Galleri MochB sa...

Vädigt intressant impulsköp! Till på köpet om det liknar ett havskrusbär.... Visste inte ens att såna fanns ;O) Men jag håller med dej, den ger fina mönster i taket. Vår lillasyster har en discokula hängandes i sitt rum och nu på morgnarna när solen skiner ger den ett häftigt mönster också överallt i hennes rum... Bla, bla, bla :O)
Glada vappen på er!

In my house sa...

OOooohhhhh, vilka snttefluffar.... Såååå goá.... Så himla mysigt med valpar eller ja, hundar över huvudtaget!!! Vovven är nog happy happy att ni valde henne.....

Kram josse