onsdag 4 mars 2009

Kontors-dags!

Nu är det dags. Ingen återvändo. Jag har dammsugit bort det halvcentimeter-tjocka lagret med sågdamm och röjt undan byggmaterial och skräp. Upptäckt att det inte alls är så mycket kvar att spackla. Ett el-uttag till och så kan vi sätta dom sista väggskivorna på plats. Det är äntligen dags att göra klart kontoret!

Eller arbetsrummet. Jag har inte riktigt bestämt mig för vad jag ska kalla det. Här vid fönstret ska jag i alla fall ha mitt skrivbord och pysselhörna. Genom fönstret har man utsikt över vår lilla skogsdunge. Närmast huset finns en mossbevuxen sten som det växer smultron på. Jag kommer att få underbart mycket arbetsyta - bordsskivan blir 3,5 meter bred. Just nu finns vårt gamla köksbord där med flera högar osorterade papper *suck*


Dubbeldörren leder in till vardagsrummet. Glaset är frostat för att man ska slippa se eventuell oreda :)

På andra sidan av rummet får maken sitt skrivbord. Visst hade vi lite diskussioner om vem som skulle få sitta vid fönstret. Mitt argument var att jag behöver ljuset då jag pysslar, och det gick hem! Väggarna på den här sidan av rummet är murade. Jag har inte bestämt mig än om dom ska målas eller tapetseras. Just nu känns en ruff, målad finish som en bra idé eftersom det innebär mindre spacklande...


Kan ni gissa vad den spretiga pinnen har haft för funktion? Jo, pinnen har varit nerstucken i en kruka med indiankrasse och stjälkarna har jag bundit upp med svarta papperssnören. Det gröna är våra utemöbler. Varför jag målat både utemöbler och matbord äppelgröna är ett mysterium! Fast vid närmare eftertanke passade färgen bra på balkongen i vår gamla lägenhet. Ska visa bilder på den nångång.


Ett exempel på "man tager vad man haver": gammal medicinlåda har blivit transportlåda för marsvin!


Och det här är anledningen till att folk som byggt hus säger att man ska bygga garaget först... Det är praktiskt taget omöjligt att ta sig till andra sidan av rummet! Rummet ligger bredvid kontoret och ska så småningom bli hemmabio. Sen då garaget är färdigt ;)


Det blev ett maratoninlägg! Hoppas ni är med ännu. Sköt om er och ha det bra! Snart är det helg ♥

6 kommentarer:

Lena sa...

Härligt att se att andra också har "en hel del grejer" :)
Där kommer du att få det bra, att sitta och pyssla vid fönstret! Lite jobb kvar bara, så får du sätta dig ner.
Jag gillar förresten den gröna färgen, jag!

StrandviksVillan sa...

Så kul att få se lite "verklighet" i en blogg! De flesta har nog något sådant utrymme, där saker bara samlas. För oss är det ju i just garaget som det samlas på hög, så bilen ryms inte in...

Inte för att grumla dina planer, men... Jag märker mer och mer av det som sägs, att man inte ska sitta med ryggen mot dörren, så jag ångrar vår långa bänkskiva (men vi ville få golvyta att röra sig på också) Nu skulle jag hellre kapa den mitt itu och göra som ett brett bord rakt ut från fönstret.

Bra jobbat med röjningen, tänk så kul sen när ni har ett rum till att använda!

ALEGNI sa...

vilket trevligt långt inlägg!
jag är lite inne på samma linje som strandviksvillan om bordet. dessutom är det bra att ljuset utifrån kommer in från sidan.

Galleri MochB sa...

På dörren till vårt arbetsrum/datarum/pysselrum/pianorum står det "bureau"... :O) Skall bli intressant att se ert då det blir klart!

Lilith sa...

Skönt att veta att det inte bara är vi som drunknar i saker... Hihi! :D
Rummet blir säkert jättefint när det är klart, ska bli roligt att se resultatet sen! :)
ha en skön helg! :)

Livet hos mossi sa...

Lite i gången så blir det nog snart klart åxå. Å de kommer säkert att bli jätte fint som allt annat i ert fina hus (fast jag bara sett det på bild ännu).

Så där i efterhand skulle jag ha velat måla flera väggar å inte endast tapitsiera. Målar man så e de ju lättare att göra om sen då man blir trött på färgen. Men sen finns det ju så många fina tapeter att välja mellan åxå. Svårt!

Trevli helg till er!