fredag 27 februari 2009

Svampimport

För några veckor sen var jag till grannlandet på möte. Det är väldigt sällan som det finns tid eller möjlighet för shoppande på mina arbetsresor, men denna gång hade jag hela 15 minuter på mig att inventera Åhlens' utbud! Så det blidde några svampar.

Denna söta svamp i filt får pryda min väska.

Skulle inte vara så svårt att göra en likadan själv, eller hur? Fast det är lite svårt att klippa i tjock filt, tycker jag.

Sen blev det även två svamp-krokar. Söta, lekfulla och ändå lite tuffa - me like! De ska hänga på denna vägg i tvättstugan men jag har inte skruvat fast dem än. Först ska det ordnas med bänk och hatthylla. Nångång.


I min halsduk hittade jag inte svamp, men en pytteliten kvist med lav på. Ser ni de små bruna prickarna med en ljus ring runtom. Vackert! De är ungefär en halv millimeter i omkrets. Tänk att detta är organismer som lever och andas!


Jag tycker om att se på naturen ur makroperspektiv. Att gå ute och se på saker med förstoringsglas är en verklig upplevelse! Och om man har ett mikroskop - då öppnas en helt ny värld!

Jag fick min lediga dag. Nu ska jag och Lilja Hund gå ut på långpromenad och njuta av det vackra vintervädret. Det är lite mulet, men lugnt och lagom kallt.

Ha en skön helg!

12 kommentarer:

Lena sa...

Härligt med svampar, jag har också fastnat för såna! Har funderat på att sy en liten en att hänga upp i vagnen. Men ja.. jag har bara inte kommit mig för, borde ta itu med det!

ALEGNI sa...

hela 15 minuter?! fniss... tur att du hittade de söta svamparna i alla fall.
jag gillar också att betrakta naturen via kamerans makrolins!
ha en trevlig helg!

StrandviksVillan sa...

Krokarna var ju kul!

Men huuu, jag blir nästan lite rädd om jag tittar på såna "saker" så nära... :P

Vi ses väl nästa helg och kalasar? Ska höra av mig angående tidpunkt! Ha det bra!

Fröken Fräken sa...

Svampfeber råder alltså!! Hur snärjigt det än är med jobbet på resa så brukar jag envist lyckas trycka in lite shopping, hann med mer än jag trodde i Malmö!

Sabina sa...

Kika in i min blogg!

Ha en trevlig helg!
Kram Sabina

Sanna sa...

Vilka fina svampar du hittat! Det ser verkligen fint ut med svampväskan! Jättefint pyssel och korg i förra inlägget! Ha en bra dag!

Jojo sa...

Tuffa krokar =)

Kram Jojo

Fröken Eko sa...

Grattis!!!
Du vann min tävling :D

Om du skickar ett mail åt mig på dunnzen@gmail.com och ger mig din adress, samt skriver ner vilken färg och storlek du vill ha på Theo-täcket, så ska jag skicka vinsten åt dig så snabbt som möjligt :)

/F

Jojo sa...

Grattis till vinsten! Inte illa för en liten naken hund o vinna lite kläder =)

Kram Jojo

Livet hos mossi sa...

Vilka mysiga svampar du har hittat. Ja, kan tänka mig att naturen blir dubbelt mera intressant med förstoringsglas och mikroskop..mera levande på nåt vis :)

Nettan sa...

Vilka mysiga svampgrejor!!
Å vilken himla fin "ställning" du vridigt ihop till murgrönan! Duktig det är du!!
Kram Nettan

Vita ljuva tankar sa...

Söta små svampar, krokarna var väldigt fina.

Kram Linda