torsdag 5 februari 2009

Fjärde och sjätte bilden

Det är många som haft utmaningarna "visa fjärde bilden ur fjärde bild-mappen på din dator" samt "sjätte bilden ur sjätte mappen". Jag blev så nyfiken att jag var tvungen att se vilka bilder som gömde sig i mina fjärde och sjätte mappar.

Jag har mina bilder ordnade i kronologisk ordning så att varje dag har sin mapp, varje månad sin mapp och varje år sin mapp. Denna bild är således tagen i april 2005 (jag skaffade min första digitalkamera 2002). Den är tagen från domkyrkans torn i Åbo. Smala, branta trappor leder upp dit. Om jag inte minns helt fel är tornet 13 meter högt, och man ser ända ut till havet därifrån. Strax utanför vänstra kanten av bilden, ungefär där ån försvinner, har jag bott :)


Den sjätte bilden ur den sjätte mappen är från juni 2007. Den är tagen på en utflykt nånstans i skärgården. Åh, snart är det sommar! Fast först vill jag ha en lång, spirande vår.


Nu ska det bli skönt med fredag och sen helg. Den här veckan har jag bara sprungit från ett möte till ett annat, känns det som. Ska bli skönt att varva ner.

5 kommentarer:

ALEGNI sa...

mina bilder i just de mapparna är också uråldriga o visar personer i min närhet, så jag ids inte lägga upp dem. dina bilder väcker minnen!

Lilith sa...

Kul att kolla gamla bilder! Åbo är en jättefin stad, det lär nog bli ett besök där när jag hälsar på min kompis som bor där i närheten om någon vecka!
Åh, sommar, sol och hav... Läääängtar! Men skriver också under det där om en lång och skön vår, sommaren är nästan som bäst just då när man ännu har den framför sig!
Ha en skön fredag! :)

Fröken Fräken sa...

Det jag har lärt mig av denna utmaning är att alla verkar ha en sabla ordning i sina fotomappar. Mina är mer typ ett sammelsurium.. ;-)
Ja, tänk vilken uppskattning min hotellbräda fick, det är nästan så att den blivit lite högdragen där uppe på kökshyllan...

Jojo sa...

Hej du vännen!

Gillade dina ljusbollar man skulle elda upp =)

Har nåt åt dig, titta in..

Kram Jojo

StrandviksVillan sa...

Bilden av båten skulle bli jättefin inramad som tavla!
Ja, visst börjar man tänka på sommaren nu, fast som nån annan skrev så är den väl som bäst då man har den framför sig...
Ha en skön söndag!