söndag 18 januari 2009

En sann kärlekshistoria

Hej alla vänner! Jag har varit lite inaktiv på bloggen de senaste dagarna och inte riktigt hunnit läsa andras bloggar heller. Jag skyller på allmän trötthet och framför allt på Guitar Hero. Vi har nämligen lånat en X-Box och den har fått ganska mycket uppmärksamhet... Imorgon bär det iväg till nästan-Lappland på personaldagar, så det blir inte mycket aktivitet nästa vecka heller.

På jobbet finns en dam som stickar sockor. Massor av sockor. Hon har flera plastpåsar med sockor hemma. Men till min och mina arbetskompisars glädje delar hon ofta med sig av sina sockor. Nu var det min tur att få ett par. Visst är dom fina!


Hennes man Mike som också har jobbat från och till i samma hus har träffat min make en gång. Då hon sa åt Mike att hon skulle ge ett sockpar åt mej tyckte han att hon självklart skulle ge ett par åt min make också. Så nu har vi matchande sockor.

Jag tycker sockdamens och Mikes historia är så härlig att jag vill berätta den för er också.

Mike är en gammal sjöman med riktiga sjömanstatueringar. Han gick med i den engelska flottan då han var 16 år. Han har seglat på de sju haven och sett både det ena och det andra. En sommar kom hans fartyg till vår stad. I staden ordnades alltid dans på kajen då större skepp lade till. Som alla andra av flottans pojkar gick även Mike på dansen. Det var kärlek vid första ögonkastet då han fick syn på den ljusa flickan som kommit dit med sina vänner. De dansade och pratade, och då skeppet gjorde sig redo för avfärd bestämde de sig för att skriva brev till varandra. Det gjorde de, och efter flera års brevskrivande skrev Mike ett väldigt speciellt brev, där han frågade flickan från Finland om hon ville gifta sig med honom. Det ville hon, och de träffades för första gången sedan den där dansen.

De bodde i England i flera år men nu bor de i Finland. På vintrarna jobbar de, men hela somrarna har dom lediga för att kunna tillbringa tiden på sin sommarstuga i skärgården. Visst är det romantiskt! :)

Ha en bra vecka alla!

6 kommentarer:

Sanna sa...

Fina sockor och vilken romantisk kärlekshistoria! kram

StrandviksVillan sa...

Verkligen romantiskt! Och tänk, dom hade inga e-mail eller sms att skicka varandra så det kunde säkert gå jättelång tid mellan dom där breven! Särskilt som han var ute på haven.

Tack för idag! Kul att ni slinker in ibland!

Sabina sa...

Vilken underbar lovestory!!!
Sockor är bra att ha i vinterkylan :)
Kram S.

Fröken Eko sa...

Hejsan!

Kom in här via min systers blogg, Rödluvans Vita Vardag. Tänkte bar säga "Hej" så du vet vem som varit inne.

"Hej hej!"

Tycker om din lite modernare inredningsstil. Såg att ni har samma tapet i ert sovrum som vi har i vardagsrummet/köket. Bra val ;)

MVH Fröken Eko

ALEGNI sa...

vilken gullig story!
jag lärde mig att sticka sockor för lite mer än ett år sedan o det har blivit ett antal par sedan dess. sockor roliga att sticka, för de blir fort färdiga. jag har ju så dåligt tålamod, förstår du ;)

StrandviksVillan sa...

Svar: Tack så jättemycket, roligt att höra! Jag är glad att DU började blogga!
Hoppas det var en trevlig resa och att vi snart ses igen!