onsdag 15 oktober 2008

Änglar - här finns dom

Innan vi började packa inför den stundande flytten fotograferade jag saker i vår lägenhet som jag tycker om. Jag tänkte visa er dem i en serie inlägg innan jag övergår till att berätta om nya huset. Först ut är översta hyllan i vardagsrummet.Jag har samlat på änglar sen högstadiet, om jag minns rätt. Det har blivit ganska många genom åren och på den här hyllan har jag några av mina favoriter. Det roliga då man samlar på saker är att de samtidigt är minnen av personen man fått dem av eller händelser runtomkring. Den stora ängeln som lutar sitt huvud mot handen köpte jag för mina sista pengar då jag och min bästa vän åkte buss till storstan typ i 7:an. Ängeln med halvmånar på klänningen har jag fått av min gudson. Ängeln med julgranen av vännerna T och O. Blå ängeln köpte pappa åt mig då han var på arbetsresa till Estland. Och de små svarta änglarna har jag köpt själv för länge sen och dem tycker jag så otroligt mycket om just för att de är "mörkhyade". Såna hittar man inte så ofta!

Jag tycker jättemycket om balken uppe i taket. Väggen blir liksom mer intressant. Tycker också om att ha vita blomkrukor men med olika form och mönster. Tycker däremot inte om färgen på bokhyllan. Funderar på att måla om den men vet inte om det går. Jag kommer inte på vad materialet heter (sovdags månne?) men det är ett tunt ytlager ovanpå spånskiveliknande material. Nån som vet om man kan måla på sånt?

Imorgon ska jag ta ledigt från byggandet. Ska nämligen på Tilda-kväll till pysselbutiken Sinooperi! Jag är inte helt insatt i allt vad Tilda är, men jag lär väl bli klokare imorgon. :)

PS: På tal om änglar så kan man vinna ett underbart kuddfodral med texten nudda himmelen ibland hos fröken fräken! Tävlingen håller på ända till söndag så än hinner man!

Även Huset på landet har en tävling för att fira sin nätbutiks 3-årsdag, kolla in den också!

4 kommentarer:

StrandviksVillan sa...

Undrade just hur många änglar du har tro...? Och hur har du gjort den där bilden??

Angående hyllan så tror jag nog det går att måla den, har läst om såna som målat sina Billy-hyllor, de borde väl vara av liknande material.

Lilla Blanka sa...

Hej!

Tack snälla för titten och vad bra att du skrev en rad, för då hittade ju jag in till dig :)

Har kollat igenom alla dina bilder och måste säga att din blogg är jättemysig!

Kram och ha en fin helg!
Mia

Fröken Fräken sa...

Min mamma brukade också samla på änglar, så så fort jag ser någon fin i en affär så tänker jag på henne!! Kul att du är med i tävlingen och länkar!

StrandviksVillan sa...

Jippiiiii! Jag vann! Otroligt!

Tack för senast, alltid lika kul att prata inredning med dig!!