lördag 27 september 2008

Effektiv lördag

Idag har det hänt mycket i huset! Både mina och makens föräldrar har hjälpt till, så det har gått undan. Pappa och mamma har tapetserat, svärmor har tvättat fönstren, maken och svärfar har påbörjat installeringen av spisen i vardagsrummet och jag och syster har målat panel. Vi är så tacksamma för hjälpen! Det är inte bara den konkreta arbetsinsatsen som är värdefull. Det gör otroligt mycket för motivationen också!

Det är vindfånget och lilla wc:n som fått tapeter idag. (jag vet inte varför jag envisas med att kalla rummet lilla wc:n, vi har ju bara en wc och ett badrum. But lilla wc:n it is). Det är pappa som tapetserar hos oss. Han är helt självlärd och har bara tapetserat hemma, så han fick lite att bita i idag med en fibertapet som klistras direkt på väggen (vilket han inte testat förr) och en randig tapet som jag, för att inte alls göra det besvärligt, ville ha vågrät. Men det blev riktigt, riktigt bra!


Den blommiga tapeten i hallen och den randiga i vindfånget hör till samma serie och gå ton i ton. Jag blev jättenöjd med de vågräta ränderna, och enligt pappa var det inte svårare än att tapetsera normalt. Men då är detta rum 5 m2 och tapeten skarvades i hörnen. Tapeten i lilla wc:n fick jag inte nån vettig bild av, men det är samma som Strandviksvillan har hemma hos sig. Nu råkar det sig att vi köpt samma handfat också... Det var faktiskt inte meningen, men jag får massor med inspiration från deras mysiga hem så det är kanske inte så konstigt!Jag och syster målade panel. Den kommer att sättas upp på ena väggen i vindfånget som bakre vägg i en hallmöbel som vi ska bygga. Vågrätt som tapeten. På bilden är bräderna bara grundmålade, men jag hann provmåla några bräder med den rätta färgen. Då märkte jag att det ÄR skillnad på vitt och vitt! Vi har valt en nyansen Snödriva från Tikkurilas vita färgkarta. En helt ljuvlig ton som absolut påminner om den vita färgen inuti en snökoja. Det blir fint! :)

Spisen som maken och svärfar håller på och installerar är en Jötul.

Bilden är lånad från jotul.fi

Och sist men inte minst svärmors insats: Nu ser vi de underbara höstfärgerna utanför fönstren! Bilderna är dock inte från vår gård, utan från en park där jag och Lilja går nästan dagligen. Jag är helt fascinerad av denna röda björksort och tror bestämt att jag ska gå och söka i buskarna efter eventuella skott...


Utöver allt detta så har vi också köpt en bil idag! Nackdelen (den enda!) med att flytta ut på landet är att vi behöver två bilar. Köpet ordnade sig dock snabbt och enkelt, så nu är vi glada ägare till en röd liten Peugeot.

Oj, vilket långt inlägg det blev! Är ni med ännu? Nu ska jag sticka lite vante en stund innan jag avslutar denna lördag. Tack å hej!

1 kommentar:

StrandviksVillan sa...

Hallå där!
Kul att du antog utmaningen, alltid intressant att läsa dem!
Vilket maraton-inlägg och OJ så fint det blir hos er (nästan så man vill göra om själv...). Tapeterna är ursnygga och särskilt den med liggande ränder!
Den där björken var ju inte tokig alls ;)
Tack för komplimangerna också *rodnar*...
Ha en skön söndag!