söndag 17 maj 2015

Ett enkelt pionstöd

Jag har tre pioner i min trädgård. Den ljusrosa Sarah Bernhard, den vita Festiva Maxima och den ljuvliga laxrosa Coral Charm. De är alla ganska nya och Sarah Bernhard är den enda som har blommat än. Men de två första har rotat sig på sina platser och ser ut att växa riktigt bra i år.


Så jag byggde pionstöd. En grymt enkel modell av videpinnar som jag stuckit ner i marken. Jag har också lindat runt några varv. Här och där har jag säkrat med snöre. Och jag gillar! En snygg dekoration såhär på våren och på sommaren kommer det att helt smälta in i växtligheten.


Det finns en viss risk att videt rotar sig och börjar växa. Men jag tänker att jag bara drar upp pinnarna några gånger under sommaren för att störa eventuella rötter och till vintern lägger jag in hela stödet i garaget för att torka till nästa år.

Sa hon som aldrig mer skulle göra något halvdant som måste fixas till senare...

4 kommentarer:

Sara sa...

Åh vad jag hoppas att min pion börjar blomma i sommar. Minns inte om det kanske var två somrar sedan jag planterade den, och trodde nästan jag skulle få en blomma förra sommaren, men icke! Hoppas, hoppas på detta år. Finns det några knep? :)

Liljas Corner sa...

Håller tummarna för din pion Sara! Det kan nog ta ett par-tre år innan en pion börjar blomma. Se bara till att den har bra jord och att den inte torkar på våren-försommaren.

Sara sa...

Okej, tack! :) just nu har den i alla fall det väldigt vått mest hela tiden. Jag hoppas så mycket på blommor i sommar!

Drömgården sa...

Jag borde också fixa något till mina Pioner... Önskar man hade liiiite lite mer tid....
/Kitty