söndag 29 mars 2015

Årets påskris: ett sätt att färga fjädrar

Jag har inget riktigt flyt med bloggandet nu. Så mycket har förändrats. Förr var bloggandet en stunds avkoppling. Nu kopplar jag helst av med mindre "krävande" saker, och bloggandet har blivit en hobby som ska klämmas in bland alla vardagssysslor. Inget fel med det, men jag vill bara förklara inläggens oregelbundenhet.


Hur som helst, idag på palmsöndagen fixade jag årets påskris. Jag plockade in kvistar från gråal, för att de har så gulliga, runda knoppar. Jag hade tänkt dekorera det med bruna och vita fjädrar. Men med ens kändes det så blekt.Så jag bestämde mig för att färga de vita fjädrarna. Jag blandade gul pastafärg (som används till bakning) med vatten och en skvätt ättika och kokade fjädrarna i blandningen en stund.Fjädrarna ser rätt fula ut efter behandlingen, men då de torkar blir de fina igen. Jag torkade med hårtork för att det skulle gå snabbare, och det hjälpte nog till att fluffa till dem igen. Jag vet inte om ättikan behövs, men jag tog det säkra före det osäkra.

Och det blev hur bra som helst! Fjädrarna är kanske mer orange än gula, men piggt och påskigt blev det ändå.


Då jag sa till mannen att påskriset tog en timme längre än vad jag hade tänkt, svarade han bara att "när tar något du gör inte minst en timme längre än du hade tänkt?". Så vi knyter ihop till början av inlägget: Inläggen kan komma ganska oregelbundet. Men jag försöker satsa på kvalitet framom kvantitet :)

8 kommentarer:

Drömgården sa...

De fick jättefin färg. Så snyggt med de gråa lite knotiga grenarna! Gillar att den är låg och bred. :)
Kramar!! /Kitty

Loa sa...

Härlig färg på fjädrarna och det blev verkligen ett piggt påskris.

Ha en trevlig vecka!

StrandviksVillan sa...

Så fint det blev!
Men hörru - när det gäller bloggandet så finns det absolut ingen orsak att behöva förklara sig angående när eller hur! Det är ju som sagt en hobby, inte ett måste ;) Och förresten, alla vi som haft bebisar själva är väl förundrade över att det alls kommer nåt inlägg hihi! :)

Ha en bra vecka!

Liljas Corner sa...

Kitty, ja, jag gillar också formen mycket!

Liljas Corner sa...

Tack Loa, och tack detsamma!

Liljas Corner sa...

Hahaa A-C, det har du rätt i ;) Men jag vill ju gärna att folk ska ha rätt förväntningar.

StrandviksVillan sa...

Hej igen!
Måste ännu påpeka att så avis jag är att du har en fin ljus vägg att fota mot... :)
Blev inte så mycket påskpynt här sist och slutligen, men jag är nöjd med det lilla ;)

Liljas Corner sa...

Vi har bara riset och gräset också.
Ja väggen e nog tacksam! Och svarta bordet också :)