måndag 20 januari 2014

Morots- och apelsinsmoothie

Då vi ändå är inne på hälsosamma drycker... (se förra inlägget)

Jag har jobbat hemma med skolarbete idag, och såna dagar brukar jag klara mig med en lättare lunch. Idag inspirerades jag av det här receptet på morotslemonad och gjorde en ljummen smoothie. På vintern vill jag gärna ha varm mat (eller ljummen i det här fallet). Jag tror att det mättar bättre också.


Ljummen Morots- och Apelsinsmoothie

Koka 2 morötter tills de är nätt och jämt mjuka. Mixa dem med 1 apelsin och lite ingefära (ca 1 tsk). Tillsätt 1-2 dl vatten så att du får önskad konsistens.


Gott! tyckte jag. Fast ett kokt ägg till skulle ha varit toppen.
Det här med matlagning är egentligen inte min starka sida, så nu undrar jag: Har du tips på andra smaksättare istället för ingefära, eller utöver den?


Jag har förresten köpt en sånhär ångkoknings-grej, som man lägger i kastrullen med ett par cm vatten under. Nu kanske alla andra redan äger och använder en sån här, men jag vill ändå tipsa. Då man ångkokar grönsakerna behåller de mer smak och vitaminer än då man kokar dem i vatten. Jag har (några få gånger) använt ett durkslag förr, men det som gör den här grejen så bra är att den har lameller som gör att man kan anpassa den till alla kastruller. Typ 7 euro kostade den på Prisma.

6 kommentarer:

Sabina sa...

Hej
Det ser riktigt gott ut detdär. Jag har faktiskt ingen ångkokningsgrej men det låter som en förnuftig investering. Billig och bra! Undrar bara hur många ggr jag skulle använda den, innan den skulle hamna längst bak i ett skåp, med alla mina andra bra-att-ha-prylar som jag har skaffat under årens lopp ;)

kram Sabina

Kamomilla sa...

Himla läckert ser det ut! Måste testas

Anonym sa...

En sån där ångkoksgrej hade din mommo när jag var liten ;-) o nu har jag köpt den nyligen o gillar allt smakar gott !
o jag måst gå o köpa appelsiner;-)
-pudervippa-

Lyckoslanten sa...

Låter gott i mina smoothieöron! Jag gillar ingefära och rev ner en rejäl bit i middagen i kväll. Någon ångkokingsgrej har jag inte, men vem vet så skaffar jag en! Ha det! ♥

StrandviksVillan sa...

Ser läckert ut!
Jag har så mycket bär i frysen så här borde absolut göras smoothies o alla sorters drycker o krämer.

Den där ångkokarkorgen finns också på HH ;)

Susanna sa...

Näyttää terveelliseltä ja ihanat kuvat sinulla taas :)Mekin tykätään smoothies juomista oikein paljon!