onsdag 4 september 2013

Köksträdgården

Köksträdgården har jag inte berättat om sedan jag gjorde upp planer i våras. Jag är alltid ivrigast från våren, men sen när det kommer till att ta hand om skörden har intresset svalnat. Om jag ändå vore lika intresserad av matlagning som av att odla...

Under sommaren händer det sig också att odlingarna får ge vika för perenner som behöver mellanlanda tills de hittar sin rätta plats. Därför samsas nu dillen med ärterna och bönorna, och salladen med morötterna och rödbetorna. Såhär mitt i skördesäsongen ser det onekligen lite trångt ut.


Då det gäller frilandsgurkorna tog jag nog i lite då jag planterade alla 10 frösådda plantor. Jag har skördat åtta kilo redan och jag är rädd att det bara är en liten del av hela skörden.


Jordgubbarna som gett skörd för första gången verkar ha haft alldeles för mycket näring. Plantorna växer över kanterna och kväver jordgubbarna så att de smakar illa i fukten och skuggan. Jag ska nog klippa bort blasten i höst för att föra bort en del näring.

 

 Mattram

Sist och slutligen är jag ändå väldigt nöjd med vår köksträdgård. Vi har jobbat rätt mycket där i sommar. En del piff har vi ännu kvar, men den är redan min favoritdel i trädgården.


5 kommentarer:

Linnéas butik sa...

Jättefin köksträdgård. Mattramen är så söt.

Anonym sa...

Du har en jätte fin köksträdgård. Jag och sonen satte lite ärter,morötter och sallad i en gammal potatislåda,bara för hans skull!vi tog nog i för mycket vi med specielt med ärterna men men man lär väl sig av sina misstag.
Vi har gjort om så mycket här i trädgården att vi ännu inte bestämt var vi skall sätta trädgårdslandet!
ha det bra / Annika

Drömgården sa...

Oj va det växer där! Ganska mysigt med jordgubbarna som svämmar över, men synd att det påverkar smaken..

Anonym sa...

Urk :/ Hur dåligt samvete får man inte över sin egen djungel när man ser dina bilder :O Kommer du på husbesök? Arbetar du i min "trädgård" en dag i utbyte mot middag? :) Dunder avis på folk med gröna fingrar :)Själv grönskar mina fingrar bara på ogräs ;)

StrandviksVillan sa...

Ni får gärna komma till mig och bygga såna snygga odlingslådor ;)

Du odlar åtminstone - jag varken odlar eller tillagar... :P