måndag 23 september 2013

Den sommar som finns kvar

Den sommar som finns kvar finns i min trädgård. Där blommar min annuellrabatt som bara den. Jag som skulle plocka in buketter typ varje dag har mest av allt bara njutit av att se hur det växer och blommar.


 Rosenskära 'Fizzy pink dark center'

Zinnia 'Luminosa'

Tanken är att så småningom plantera in perenner också. Kanske. Nu då det grönskar som mest är det svårt att komma ihåg hur tomt och kalt det är på våren i en rabatt med frösådda ettåringar.


Solros 'Teddy Bear'


Nu säger de att frosten är på kommande. Det känns helt overkligt. Att blommorna vilken dag som helst vissnar ner och dör. Men faktiskt, det känns ganska skönt det också. Allt har sin tid. Och jag planerar redan nästa odlingssäsong i huvudet. Då ska jag ha en luktärtstunnel... Eller i alla fall en rejäl rad med luktärter.

 Önskar dig en fin ny vecka!


7 kommentarer:

alegni sa...

Ojjj, vad mycket fint som blommar hos dig ännu! Jag köpte några rosenskära på rea, och måste absolut komma ihåg att så sådana själv nästa år.

StrandviksVillan sa...

Mäktig rabatt det blivit!!
Den var nog faktiskt rätt gles ännu när jag kikade på den tidigare i somras ;)
Kanske du kan trycka ner en massa blomlökar där i höst, så har du fint att se på under våren, innan dom andra blommorna kommer upp?

Lilja's Corner sa...

Ingela, det ska du absolut! Man får vänta länge på blommorna, men det är värt det.

A-C, ja, det har jag faktiskt funderat på. Men jag får lov att göra det efter frosten, för det ska fyllas på mer jord. Fast då är det ju desto enklare att plantera lökarna, då jag slipper gräva ner dem!

Linnéas butik sa...

Det är inte klokt vad fint det är.

Kamomilla sa...

Oj så mycket blommor än! Här i Borgå ( är på arbetsresa) har det i alla fall varit riktigt kyligt idag!

Anonym sa...

Wow, kan verkligen känna mig avis där.. Min rabatt består av utblommade dödingar och midjehögt gräs. Suck. Inte kul att vara sjuk och inte mäkta med det, bara få se på när det blir GRÄSligare och gräsligare ;) Men nästa år.. Då satsar jag på rabatt revansch :)

Lyckoslanten sa...

Det har varit ett rent nöje att följa dig och din odlarglädje i sommar. Vilken belöning du har fått! ♥