onsdag 7 augusti 2013

Silande skugga

Det var den där helgen då det var så varmt, som jag jobbade, med huvudvärk, och fantiserade om att få lägga mig i skön, silande skugga då jag kom hem. Ett tält, tänkte jag, av spetsgardiner.


Jag gjorde en ring av golvvärmeslang (för det lämnade ett antal meter då vi byggde), som jag trädde gardiner på innan jag fäste ringens ändar med järntråd (efter att ha borrat hål i båda ändarna). Jag använde 5 meter slang och 6 gardiner.


Jag hade tänkt hänga upp tältet i ett träd, men i brist på kvistar på lagom plats och lagom höjd sågade jag ner en asp, som fick bli mittstolpe istället. Jag fäste gardinerna med ett snöre direkt runt aspen. Fem minuter sa jag att bygget skulle ta. En timme blev det väl till slut, men oj, vad nöjd jag var.


Tältet står ute ännu, vått och lutande efter regn och blåst. Det ska väl användas igen. Men nu ska jag och Pinja och resten av flocken (vi har ett par hundar extra just nu) lägga oss i soffan och läsa Rasmus på luffen. Jag känner att det behövs en dos Astrid idag.


3 kommentarer:

Drömgården sa...

Oj så mysigt! :D

alegni sa...

Så himla tjusigt! Jag har en sådan där sänghimmel (heter de så, jag fick plötsligt blackou) från Ikea som jag tänkt använda till nåt liknande, men det har inte blivit av. Än.

Christina sa...

Vilket mysigt krypin. :)