fredag 19 april 2013

Läs-stress

Alltså. Om ni ser mig köpa en endaste ny bok eller tidning de närmaste månaderna får ni ge mig stryk.

Så länge det inte är en bok som kan liknas vid ett uppslagsverk (och alltså inte läses från pärm till pärm). Eller en tidning som ser riktigt intressant ut. Eller den tredje delen om Gentlemannatjyvarna. För att inte tala om den tredje boken om Kvothe, om nu den mot förmodan skulle komma ut. Eller boken Lev mer på mindre, för den har jag faktiskt tänkt köpa hur länge som helst.


Och den här att läsa-högen är bara det som ligger på köksbordet. Behöver jag nämna att jag ser fram emot lata, soliga sommareftermiddagar i hängmattan?


“All stories are true,” Skarpi said. “But this one really happened, if that’s what you mean.” He took another slow drink, then smiled again, his bright eyes dancing. “More or less. You have to be a bit of a liar to tell a story the right way.”

 - ur The Name of the Wind / Vindens namn (Patrick Rothfuss) -
kanske den bästa boken någonsin.4 kommentarer:

Lilith sa...

Får hoppas på många långa sköna lediga sommardagar, har själv en stor hög med böcker som jag gärna vill hinna traggla igenom! Borde inte heller köpa en endaste ny bok eller tidning innan jag läst ut alla jag fortfarande har liggande olästa. Men det är ju så svårt att hålla sig när man hittar någon bok man "bara måste ha"! :D
Hade förresten missat att du frågat var jag brukar sälja mina mattor. Har dem, och lite annat, till försäljning vid Sommaröhallen. Snart öppnar de igen för säsongen och jag har ju knappt hunnit tillverka något, hjääääälp! :O Får nog glömma de där böckerna och tidningarna ett tag till, trots att det vore mer lockande att ta dem med sig ut och parkera mig på bastutrappan i solen och läsa... ;)

StrandviksVillan sa...

Det var ingen liten hög det, inte!
Men det är ju så härligt med böcker... :) Jag läser faktiskt mest på somrarna, för jag har inte tålamod att sitta (stilla) där ute annars.
Still impressed att du kan läsa böcker på engelska :)

Gugis Pärlor sa...

Hi! Det här börjar likna mina högar... ;O) Tummen upp för att det blir en lång och skön sommar med lata stunder för läsning!!!

Kram Gugi

Anonym sa...

Ja jag kan inte ge dig stryk då jag är i samma problem själv.men det är bara för magiskt att krypa ner i soffan med en bra bok, en bra tidning eller en bra pyssel tidning!¨
Ha det bra!
/ Anki