söndag 14 april 2013

Bara lite babbel

Jag är inte så värst pratsam av mig, och det märks kanske här på bloggen också (eller?!). Jag försöker fatta mig kort och hålla mig till saken. Men ibland snurrar det tankar i huvudet på mig som jag gärna vill berätta åt hela världen. Som att:

Jag är helt såld på risotto just nu. Basilikarisotton på Il Banco, fänkåls- och räkrisotton som jag gjorde för nån vecka sen, speltrisotton som jag åt i en buffé förra veckan. Omnom!


Min lillebror är nog den coolaste personen jag känner. Av en händelse skriver han också världens bästa reseblogg (min åsikt i den frågan kan dock vara något partisk).


Jag pratade med en av Finlands bästa floristmästare i fredags, då jag var på trädgårdsmässa i Helsingfors. Vi diskuterade en av Europas (världens?) bästa floristmästare. Nackhåren bokstavligen reste sig på mig: tänk att det finns så talangfulla människor, och tänk att jag så småningom börjar förstå vad det är som gör att deras arbeten är så bra.


Det finns en otroligt inspirerande kvinna som odlar grönsaker på ett tak i Brooklyn. Ja hon är alldeles fantastisk. Kolla en film här eller jättesnygga foton här.Dessutom vill jag berätta att vi sannolikt fått tomtar i huset. Ända sedan i julas har jag varit av med min kameraladdare. Idag hittade jag den. I lådan för kamerautrustning. Jag är helt säker på att jag kollat den, både en och flera gånger. Det finns alltså ingen annan förklaring än att nån elak liten tomte har velat spela ett spratt med mig.

Men nu kan jag i alla fall börja fota mera då jag inte är beroende av andra människors laddare. Skönt. Kanske nåt sånt i nästa inlägg!


6 kommentarer:

StrandviksVillan sa...

Eller - så har nån snäll liten tomte hittat laddaren och tagit vara på den åt dig? ;) Skönt att du kan använda den igen hur som helst och jag ser fram emot nya foton!

Anonym sa...

Jag håller med strandviks Villan. det kunde ju vara en snäll tomte med!
ha en fin början på veckan!
/ Anki

Susanna Tamminen sa...

Jag skulle också vilja laga risotto, men tycker det är så svårt :) Måste kanske bara öva och öva...
Och att odla grönsaker på ett tak, det var fint!
Vad bra att du hittade laddaren, fota gärna mera och visa bilderna åt oss. Tycker att dina foton är alltid super fina! :)

Maria B sa...

Ja, du var nästintill pladdrig. :) Härligt det med ibland. Lägger risotto bakom örat, så jag minns att prova. Oerfaren. Men kanske inte så länge till. Tack för inspiration.

Lyckoslanten sa...

Det var ett väldigt intressant babbel! :o) Det finns så många duktiga människor! Risotto borde jag lära mig bli kompis med. Ska kolla på Il Banco nån gång.
Bra när tomtarna ställer tillbaka det som kommit på villovägar. ♥

Kamomilla sa...

Kul att sladden är hittad!