måndag 17 december 2012

En vecka kvar-pyntat

En vecka kvar till julafton. Det känns helt overkligt, men jag antar att det är så varje år. Mitt i byggkaoset (vi, eller främst han, håller på att bygga klar vår hemmabio) känner jag att det börjar bli jul i vårt hus. Det är bara julgranen som fattas, och den står lutad mot husknuten där ute och inväntar helgen.


I lördags hade en vän till familjen gårdsloppis i stan, och där fyndade jag den söta Rörstrand-kannan, tillsammans med en liten matchande form. I garaget har jag faktiskt kaffefat i samma serie som väntar på att bli våningsfat. I lördags knåpade jag också ihop girlangen med kottar och pärlor. Den ska få hänga i julgranen. Tror jag. Jag måste bara komma över min motvilja att blanda grankvistar med tallkottar (och tvärtom).


Lite annat smått och gott har också kommit upp på hyllorna vid matplatsen. Lite jul, lite vinter.
Jag gillar min pepparkaks-träd-grej, som jag hittade på loppis förra julen. Då ville jag måla den, men kunde inte bestämma färgen. Nu är jag glad att ha den trären. Tänk vad tycke och smak förändras snabbt. Det är nog bara att erkänna att trenderna påverkar även mig.

Önskar er en fin och inte allt för stressig veckan-före-julafton! Njut av den!10 kommentarer:

Drömgården sa...

Så fint du har fixat. gillar speciellt dendär glasflaskan med hyacinten som du hade uppe på hyllan i köket!
Va roligt att du har affärsplanen inskickad! Den har jag inte ens hunnit titta på sedan vi var i vasa förra tisdan... Det är trädgårdsplaneringarna jag håller på med... en kvar, sen är jag klar! Läste igenom anvisningarna en gång till idag... konstaterade att kanske jag satt för mycket tid på ritningarna... nu är det ju lite för sent att ändra stil...
hoppas jag ännu ska hitta tid att pyssla något till jul, men det ser illa ut...Ha det bra, vi ses nästa år :)

Lyckoslanten sa...

Det låter härligt med hemmabion. Vi leker att vi har en också, men i allrummet då. Vilken trevlig logo du har! Rörstrand-kannan är riktigt vacker! Ha det så bra veckan före! ♥

Sandra i sagarden sa...

Men du vet ju.. Det är bra ned kontraster (gran-tall) ;)

Kamomilla sa...

Mysigt hos er!

StrandviksVillan sa...

NU har jag julledigt!! Ska börja med bastubad och nåt gott att mumsa på :)
Trevligt julpynt hos dig! Och jo, kan faktiskt förstå det där med kottarna, hihi!

Ses snart!

Sabina sa...

En riktigt GOD JUL önskar jag dig!

kram Sabina

Högagärde sa...

Hoppas du har en fin julgelg.
Julkram från Elisabeth

baramittlillahem-pia sa...

jättefina bilder, vackert hem!

Anna-Lena sa...

Vilka fina och intressanta saker du har på dina hyllor, man kunde titta länge på allt vackert där! Pepparkaksgrejen från loppis var verkligen superfin, du får vara glad åt att du inte målade den!

Drömgården sa...

Ja Nina, du ska absolut göra en tillbakablick! Jag ångrar att jag inte gjorde min i flera delar. Jag hade ju så många bilder jag gärna visat, men det blev bara ett hopplockat foto/månad istället och 6mån/inlägg..
vi hinner nog inte tyvärr och hälsa på er innan skolan drar igång igen.. :(
Vi ses ästa år!