tisdag 26 juni 2012

Vinbär och pioner

Den här söta flaskan hittade jag på en loppisrunda i grannbyn för ett par veckor sen. Innehåller endast socker :)Jag spenderar mycket tid i trädgården nu. Jordgubbar planterade vi igår, men inga vinbärsbuskar har vi hunnit skaffa än. Jag får nog vänta till nästa höst innan jag får egen vinbärssaft. Pionplantor har jag två av, men det verkar inte bli några blommor än i år. Man får lära sig att vara tålmodig då man bygger trädgård!


Min midsommarbukett börjar bli lite risig nu, så den höll i fem dagar. Helt acceptabelt med tanke på att jag slarvat lite med att byta vatten (det lönar sig att byta det varje dag).


6 kommentarer:

Lyckoslanten sa...

Vilken fin midsommarbukett i förra inlägget! Vacker färg på dina pioner! Jag satsade på ljusrosa, men de som blommar är cerisefärgade... och inga buskar här ännu. Tålamod tycks gälla!
Ha det gott! ♥

Moster och jag sa...

Javisst behöver man tålamod att bygga upp trädgården.... och sen efter några år blir det dags att byta ut buskar som börjar se risiga ut. I det stadiet är vi nu...

Trevligt att träffa dig på bloggträffen, jag har haft en längre bloggpaus så jag har inte besökt dig sen dess.
Ha det bra! Kram!

Livet på Vestergård sa...

Man ska verkligen ha tålamod med trädgården. Hellst vill man ju att allt ska bli frodigt och börja blomma på en gång ;)
Vi funderar på om vi ska satsa på äppelträd ännu en gång...alla tidigare försök har slutat med att träden dött ut.

Drömgården sa...

Oj. ska bli intressant att komma å se va ni har gjort där! måst verkligen försöka hinna på torsda! det är min sista vecka i vasa. sen kommer jag först v.32...

Sabina sa...

Söt flaska! Fem dagar är väl helt okej för en midsommarbukett. Mina midsommarblommor står ute men det blåser förfärligt idag så hälften av blommorna har blåst iväg.

Kram Sabina

Glycine blanche sa...

Cette pivoine est magnifique. Bonne soirée.