torsdag 28 juni 2012

Etiketter till sådderna

Tålamod, skrev jag i förra inlägget. Tålamod behöver man då man anlägger trädgård. Och jag tycker jag börjar lära mig det där. Förra sommaren störde det mig enorm mycket att vi aldrig hann få klart vårt grönsaksland, min potager. Nu känner jag mig inte alls stressad över att det fortfarande ser ut som ett bombnedslag i de regionerna, eller att jag först i måndags fick fröna i jorden.


Jag grubblade en stund på hur jag skulle märka ut sådderna. Jag beslutade mig för sprejmålade klädnypor som jag hängde upp på järntråd. Jag plockade isär nyporna för att slippa få färg på den-där-grejen-som-håller-ihop-dem. Sen skrev jag med en vattenfast tusch. Det håller så länge det håller.

De nyplanterade jordgubbarna har fått ett täcke av nyklippt gräs. Det blir gosigt och näringsrikt för dem. Mellan plantorna, som ju är pyttesmå än, har jag sått vallmo.

Nu är det bara att hoppas på en lagom varm sensommar och en lång höst så mina fröer hinner bli till skörd. Men potatisarna satte vi redan i maj, så nypotatis borde vi åtminstone få, senare i sommar.


Mina odlingskragar och allt som kommer runt omkring är som sagt halvfärdigt ännu, så det tar vi en annan gång!11 kommentarer:

Tinis vita hem sa...

Fiffiga och dekorativa etiketter du lagat :)
Ha en fin kväll!
kram Tini

StrandviksVillan sa...

Finns nog ingen annan som har så snygga skyltar som dig :)
Näe, ingen idé att stressa fram trädgården - det är ju faktiskt omöjligt. Men jag kan ibland känna lite stress över att varför planterade jag inte fler träd och buskar redan för några år sen - då hade dom ju redan hunnit få nån storlek... Å andra sidan har jag hunnit ändra mig om utformningen flera gånger redan...

Tack för senast! kramkram!

Sandra, i sagarden sa...

Men va snygga etiketter!! :D Jag tog en enklare väg och skar skyltar av nå tunna ribbor jag hittade i uthuset, och skrev med vit vattenfast tusch på :)

Drömgården sa...

Dina klädnyporgga var faktist jättesnygga! Tack fö kaffet, nu först har jag Alex i säng ;)

Livet på Vestergård sa...

Snyggt!
Jag har två pallkragar/odlingskragar som står och väntar att jag ska ta hand om dem. Jag tror att de får vänta till nästa sommar...
Kram Kicki

Lyckoslanten sa...

Så stiligt! Det vore smartare att skriva etiketter där man har sått i stället för att placera ut fröpåsar som har ändrat plats. Nu får jag vänta tills blommorna är uppe innan jag vet vad jag har sått... dvs. de som behagar komma upp.
Ha en skön helg! ♥

Vform sa...

Vilken trevlig ide´du kommit på :)
Riktigt fina!
Finfin helg!

alegni sa...

Gårrfina, but I'm not surprised. You always have the best of ideas!

Kamomilla sa...

Fina-och jag håller med alegni!!

Pia sa...

Oj vad du satsar och vad vackert det blir!

Pia sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.