fredag 27 april 2012

Fredag kväll med en mörk skönhet

Efter några mulna dagar kikade kvällssolen fram, och jag kunde inte låta bli att fota Ludisian, jordorkidén som jag fick idag. Nån kanske funderar på hur det här kan vara en orkidé, men ta en titt på de orkidéer som växer vilt i vår natur, som nattviol och skogsfru, så ser ni. Då jag först såg Ludisian gillade jag den inte. Den påminde om 80-tal med mörkbladiga växter (eller är det bara för att vi bodde i ett hus med mörk inredning då?). Men jag har börjat tycka om den. Om den bara har något ljust i bakgrunden är den riktigt vacker.


Det har varit en intressant vecka. Det har varit rosor, lärare, vass, fiskare, magnoliakvistar, gymnasieelever, blomsterarrangemang och istider. Skolan är så gott som slut för i år och den här veckan har jag börjat med inlärning i arbete i en blomsteraffär. På vid-sidan-om-jobbet, där jag är två dagar i veckan sen början av april, börjar jag komma igång nu. Det blir rätt mycket, men jag trivs. Idag fick jag bekräftelse och uppmuntran av en person som faktiskt visste vad hon talade om, och det känns riktigt bra!



Kent har släppt sin nya skiva nu, och den är såå bra! De har närmat sig sitt gamla sound, där jag tycker de passar bäst. Ifall ni har missat det så vill jag bara nämna att skivan finns på Spotify.


Helgen har jag tänkt tillägna trädgården. Det är nu alla de där planerna ska börja förverkligas... Undrar om tjälen gått ur marken?


3 kommentarer:

Maria B sa...

Jamen visst är det den där som har metallstänk i bladen. Gillar inte vid första anblicken, men det övergår till förtjusning om man låter ögonen titta lite längre.

Hoppas du får bra trädgårdsväder, för då får jag det med :)

Sandra, i sagarden sa...

Du borde nog ha tjälfritt skulle jag tro, för här har jag grävt i marken i mer än en vecka redan, och det utan problem :)

Var är det du är på ila?

StrandviksVillan sa...

Jaaa... jag har också börjat planera för vårens trädgårdsjobb :)

Så mycket intressant på mässan! Mycket lustigheter också, hmmm ;) Ska du också visa bilder från mässan här på närmare håll som var senaste helg?
Ifall du vill göra lite större trampstenar så finns ju en färdig gjutform hemma hos oss ;)

Trevlig helg och vappen!
Nu ska vi BASTA!!!