fredag 30 mars 2012

Hjälpägget, Ullägget och Drakägget: påskägg á la Lilja's Corner

Igår kväll tyckte jag att det började vara dags för ett påskinlägg på bloggen, och då jag inte hade något annat för mig (städa och sånt kändes inte så lockande...) pysslade jag påskägg i några olika modeller.

Nummer ett: hjälpägget. En morgon då jag i sedvanlig ordning la ny ren kompress på mitt knä, som råkade landa på grus här för nån vecka sen, kom jag på att tejpen jag använde hade en snygg struktur. Självklart skulle den användas till pyssel! Efter att jag tejpat fast tejpremsor på styroxägg har jag använt Distress Ink (ett torrt bläck som används inom scrapbooking) för att svärta kanterna. Texten skrev jag med vanlig, tunn tusch.


Nummer 2: ullägget. För ett par år sen, kanske, har jag köpt tovningsull, men jag har aldrig kommit mig för att använda den. Nåja, nu nåltovade jag fast tunna sjok ull på ett styroxägg, och sen små, vita ullbollar som blev prickar.


Nummer tre: Drakägget. Där jag satt igår växer en lyktranka (eller hjärtan på tråd) som ogräs, så den fick också vara med och pyssla. Jag använde vanligt Erikeeper för att limma fast de hjärtformade bladen på styroxägget. Det var lite knepigt, men det fungerade bäst då jag strök tunt med lim direkt på bladet. Det finns enkom blombinderilim, som säkert fungerar bättre. Visst ser det lite ut som drakfjäll? Och ser ni att jag lämnade ett hjärta synligt på ägget? :)


Här ser ni materialen jag använt.


Vilken äggmodell är din favorit?


7 kommentarer:

Anna-Lena sa...

Oj, det var ingen lätt fråga att svara på när alla tre är så fina! Men kanske det första ändå faller mig allra mest i smaken, såå cool idé med tejpen! :-)

Anonym sa...

Jag trodde att det skulle vara ullägget, men jag tror nog att det är drakägget<3 men alla är ju så jättesnygga !!!
-pudervippa-

StrandviksVillan sa...

FANTASTISKA foton!!!
Hmmm... jag gillar nog drakägget mest :)

Trevlig helg!

Lyckoslanten sa...

Vilken häftiga foton! Jag borde gilla ullägget, men drakägget är jätte häftigt! ♥

All The Things I Love sa...

Jag gillar det prickiga :)

Gugis Pärlor sa...

Utan tvekan blir det ullägget! Kan inte stå emot gulliga, ulliga prickar ;O) Fast alla är superfina!

Kram Gugi

Maria B sa...

Mitt favoritägg är utan tvekan... kanske... tror jag... vänta nu... ALLA!!!!!!

Superfina allihopa.