torsdag 5 januari 2012

Amaryllis och lyktranka

Får det vara ett litet blomstertips inför trettondagshelgen?

Jag testade äntligen att hänga en amaryllisblomma upp-och-ner. Man kan riktigt bra snitta av en krukamaryllis. Man tappar bara vatten i den ihåliga stjälken, och då ska den blomma lika länge som om den hade stannat kvar på löken. Mitt tips är att lägga ett varv tejp runt stjälken och sticka två nålar genom både tejpen och stjälken, en framifrån och bak, en från sida till sida, och i nålarna hänga en upphängningsögla. Obs! Jag testade först med bara en nål och ingen tejp, men nålen revs igenom stjälken då jag fyllde den med vatten. Stjälken föll i golvet och krossades, därav tejpen uppe vid blomman.Som sällskap har amaryllisen lyktranka, eller hjärtan på tråd som den också kallas. Min lyktranka växer som bara den och den är tacksam att knycka lite blad från då och då för att pryda ett som annat. Bladen håller sig fina länge fast de inte får vatten.

Lite kottar och örhängen fick bli pricken över i. Jag använder så sällan örhängen, så varför inte använda dem som prydnad på annat? :) Den yviga saken nedan är en tofs gjord av lakansremsor, lite tuff tycker jag.


Puh, det blev mycket text idag! Nu blir det soffan och tv. För jag börjar så småningom bli bättre på det här med att slappa...

Skön helg!

7 kommentarer:

Anonym sa...

:-D JÄTTEINT OCH ANNORLUNDA BLOMUPPSÄTTNING!!! HÄRLIGT:-D
Ha en skön helg o många kramar till er
-pudervippa-

StrandviksVillan sa...

Fantastiska bilder - igen!
Slappa vill jag också just nu, men som alltid när jag har långledigt så blir listan på to-do alltför lång och då känner jag precis som dig: jag blir stressad om jag "vilar" och stressad i vilken ände jag ska börja om det är för mycket som väntar :S Rastlös blir jag ju också alltför fort.

Verkligen jättefint du har dekorerat med din amaryllis!
Ses imorrn då!

Galleri MochB sa...

Mycket snyggt!

Louise sa...

Gillar mycket och skarpt!!

Dot sa...

Det är så otroligt snyggt att hänga upp amaryllisar. Jag hade köpt hem några stänglar, men sen insåg jag att jag inte hade någonstans att hänga upp dem... så jag fick nöja mig med att ha dem i en vas istället. Förra året hade jag två vita stänglar i fönstret, och oj så snyggt det var! :D

Anonym sa...

HELT UNDERBART! Och tack för förklaringen och iden!!
Jätte fina bilder som vanligt du är verkligen proffs,nästa gång här är dags för fotografering så ringer jag dig.
/Anki

Tre Tanter sa...

Så vackert och vilken bra idè. Tack för den.

3 tanter