fredag 11 november 2011

Afternoon tea

God eftermiddag, go'vänner! En bra sak med att gå i skola är att man får sluta tidigt ibland. Som idag. Jag tänkte först att jag borde åka och jobba lite, men... Å andra sidan tror jag att själen mår bra av att få lite oförutsedd ledig tid ibland. Eller hur?


Så här har jag suttit på min nybyggda, efterlängtade köksbänk och druckit te och läst lite. Jag kom över lite djur- och växtböcker på en skolloppis i somras, Växternas/Djurens underbara liv, tryckta på 1940-talet. De är vackra, både till utseende och innehåll, och faktiskt riktigt pedagogiska.

"... Plötsligt slog en stor geting ned på en av de blå sporrarna (på en akleja), bet hål och sög i sig honungen, som var gömd i hornets botten.
- Skall du bita hål på min vackra blomma! utbrast broder Martin högeligen förtörnad och drev hastigast bort getingen. Han unnade hellre honungen åt klostrets bin. Men när allt kom omkring, blev det inte heller bina som fick den. En stor fjäril klängde sig plötsligt fast under den sviktande blomman och tömde hornen på honung med sin långa sugsnabel.
- Ska du inte driva bort den också? frågade priorn leende.
Broder Martin såg häpen ut. ..."

Här lärde vi oss lite om aklejans utseende, om insekter, honung och pollinering, och kanske också en moralisk läxa :)

Nu ska jag göra mig i ordning för kalas. Det är nästa 30-åring som står på tur och vi har blivit lovade after work tacos.

Gotta scurry!

3 kommentarer:

Livet på Vestergård sa...

Lite extra ledighet är inte så dumt. Så roligt med gamla skolböcker!

All The Things I Love sa...

åååh, vad jag är avundsjuk på din kopp :) Men snaaaart fyller jag också år och jag skall önska mig en hel hop av de söta kopparna :)

StrandviksVillan sa...

Oväntat ledigt smakar allt lite godare ;)
Gamla böcker är så vackra och det är kul att se att dom är nötta och faktiskt har blivit lästa, vem vet hur många gånger?
Säkert smakade också téet extra gott denna gång, ur denna kopp ;)

Ha en fin helg!