onsdag 28 september 2011

Fint folk kommer sent


Jag trodde inte mina riddarsporrar skulle hinna blomma i sommar. Jag köpte plantorna redan i slutet av april, men de blev utplanterade först efter midsommar. Men se! Så söt såå är damen som beslutade sig för att blomma mitt i höstrusket. Hon heter Delphinium 'Magic fountains', och visst ser blommorna ut lite som små magiska vattenstänk. Sorten blir bara 50-80 cm hög och verkar vara ganska stadig också.


I växthuset har vi pepperoni-chili för ett helt kompani, och äntligen börjar också paprikorna få färg. Och vet ni, jag tror jag aldrig har ätit en sån god och saftig paprika! Tomaterna och gurkorna är det värre med. Tomaterna orkar inte riktigt hela vägen och gurkorna blir mögliga då det är så fuktigt. Men man kan inte lyckas med allt. Min lärare i Odling av växter säger dessutom att då vi blir färdiga trädgårdsmästare så kommer inget att lyckas. Något motsägelsefullt, men det bara är så. Så det är bäst att njuta av det lilla nu! ;)


Idag skulle jag helst inte ha satt mig vid datorn alls, men jag har lite föreningsarbete som måste fixas. Jag mutade mig själv med lite bloggande, men som vanligt tog det mer tid än jag hade tänkt. Och nu är jag igen väldigt sugen på att ge mig på stick- och virkprojekten som ligger och väntar. Men har man lovat så har man lovat...

9 kommentarer:

Systrarna Hjertén sa...

Jag säger bara WOW och "STARKT" jobbat!

Mvh
Frida

Livet på Vestergård sa...

Så fint det blommar och växer ännu hos dig.

StrandviksVillan sa...

Du ska se att nästa år har du vanan inne och får skörda i mängd och massor :)

Så trevligt med blomman, för tänk det är ju snart oktober! Men som med så mycket annat - bättre sent än aldrig!

Sköt om dig! kram!

Anonym sa...

Fina Blommor !! o tänk va de kommer att blomma nästa år !
Egen odlade grönsaker är ju godaste
-pudervippa-

alegni sa...

vilken härlig överraskning att hon bestämde sig för att blomma nu :)
våra tomater har full fart fortfarande. gurkorna gav däremot upp redan i augusti. jag tror de fick för mycket vatten där ett tag. fick tips av en annan bloggare att plantera ut dem, så det ska vi försöka med nästa sommar.

Kamomilla sa...

Inte alltid så lätt att prioritera..

Galleri MochB sa...

Oj så det blommar och växer hos dej ännu! Jag har också fullt upp med styrelse- och föreningsuppdrag mellan varven. Ibland är det ju så svårt att säga nej... ;O)
Skön helg!

Lina Gardelid sa...

Hej!

Jag har en fråga jag gärna skulle vilja ha hjälp med på min blogg.
Bland de som svarat lottar jag ut ett presentkort på 200:- som kan användas i min webbshop!
Kom gärna och hjälp... vore väldigt tacksam för det.

Varma hälsningar

/Lina

klipposfia sa...

härligt med egen odlad mat! alltid extra njutsamt om så bara en liten tugga:) fina bilder har du också här sen sist! skön höst önskar jag dig:)