tisdag 23 augusti 2011

Kök och murgröna och sånt

Hej kära läsare! Jag städade och piffade lite i söndags, så jag tänkte göra några inne-inlägg nu. Men hjälp, va svårt det var att fotografera inomhus i halvbra ljus då man är van med högsommarens solstrålar. Jag fasar för den mörka årstiden...

Nåja, såhär ser det ut på vår köksbänk. Jag är så stolt över min avocadoplanta som jag lyckades få att växa från en kärna efter säkert tio försök. Jag tycker också om mina grytunderlägg i filt med vargtassar i naturlig storlek. Dem har jag köpt på naturum Petola, som jag varmt rekommenderar ifall ni har vägarna förbi Kuhmo (visst...).


Jag fick flera murgrönor av en bekant som odlar blommor (tack D om du läser detta!), och några har jag tagit in. Tanken är att de ska växa till en kon (den övre) och en boll (den undre). Håll tummarna för att de inte får spinn! Och kan ni tänka er, en sån här sparelefant bjöds ut för 20 euro på Juthbackamarknaden!


Nu säger jag go'natt! Skola imorgon.


Lyssnar på Om du lämnande mig nu med Miss Li och Lars Winnerbäck idag. Vackert.

8 kommentarer:

Moster och jag sa...

Ser så mysigt ut hemma hos dig.
Å gröna fingrar ser jag att du har....så du är verkligen in på rätt spår!!!

Hmm...tyvärr så skulle jag inte betala 20€ för sparelefanten...
Ha en bra skoldag! kram Maj-Gun!

Livet på Vestergård sa...

Murgröna lyckas jag inte hålla liv i särskilt länge, vet inte vad jag gör för fel. Vackra är de i alla fall!
Ha en fin dag! Kram Kicki

StrandviksVillan sa...

Så hemtrevligt!
Murgrönor har jag ofta i flera år. Viktigt är att inte låta dom torka ut för mycket, jämn fuktigthet ska det va. Sen brukar jag ställa dom i duschen då och då, med ljummet vatten.

alegni sa...

jag fick några murgrönor av a-c:s svärmor förra veckan. ska bli intressant att se om jag lyckas hålla liv i dem :)
finfina bilder från ert kök!

All The Things I Love sa...

Jag har också en avokado som jag lyckats få liv i från en kärna. Nu i sommar har jag haft den utplanterad för att se om det skulle påverka. Jag hade ju hoppats att den skulle ha växt till sig lite och att stammen skulle ha blivit tjockare, men icke! Får nog ta in den igen snart och hoppas att stammen klarar fler blad!

Sanna sa...

Så fint och hemtrevligt det ser ut!Gillar de många fina sakerna och blommorna. Vilka fina fynd du gjort på marknaden också! Tycker din elefant är riktigt söt.

Vad kul med studier i höst! Tycker också du är modig som vågar prova på något nytt! För mig blir det några inressanta kortare utbildningar som jag ser fram emot och olika små projekt som jag kan genomföra i mitt jobb.

Trevlig helg!
Sanna

Snäckskalsdalen. sa...

Vilken mysig köksbänk du har, den inbjuder till arbete i köket och din murgrönor är jättefina och ja, hoppas att dom inte får spinn.....
Elefanten är urgullig!
Agneta kram

Huset på landet sa...

Så härligt där på köksbänken! Och du har fått till bra ljus i bilderna. Jag är lite sur på min kamera. Jag trodde att den skulle ge mig bra bilder genast utan att jag behövde läsa handboken ;).
Å så duktigt av dig att sätta dig på skolbänken igen. Man känner nog i hjärtat vad som är rätt. Hoppas att du kommer att njuta av studierna nu! Jante ger vi en spark därbak ;).

Kram, Nicole