söndag 21 augusti 2011

Den stora skrotmarknaden eller tic toc goes the parrot

Idag vill jag först tacka för alla peppande ord efter förra inlägget. De är guld värda. Nu gav vi allt Jante lite däng! :)

Igår besökte vi Juthbackamarknaden, som ordnas en gång per år i Nykarleby. För dem som inte är bekanta med den, kan jag berätta att det är en stor loppis-happening som drar väldigt mycket folk, både försäljare och köpare. Ja, jag är faktiskt riktigt imponerad av att ett veteranbilssällskap har fått till ett sådant superevenemang!


Det häftigaste jag hittade var den lilla fågelburen högst uppe till vänster. Buren är ca 10 cm hög, och papegojan är en sekundvisare som svänger på huvudet fram och tillbaka. Knoppen bredvid papegojan är markerad från 1 till 12 och har en visare som visar tiden. Jag stod länge och beundrade klockan, med för 40 euro blev den inte min... Däremot fick jag hem en stor pärtkorg, en bok, två glasflaskor och en sak som jag länge sökt: en sån där låda med många fack som man haft tryckbokstäver i på tryckerier förr i världen. Perfekt för förvaring av smått pysselmaterial eller fina saker!


På kvällen hade vi det mysigt ute i ljusens sken hos våra kompisar T&O. Augusti är fin.


Idag blir det städdag. Passar bra såhär på en regnig söndag.

Sköt om er!

10 kommentarer:

All The Things I Love sa...

Jag såg dig då du gick omkring med den fina lådan, men du hann gå förbi mej före jag han se att det var du :)
Juthbacka är nog ett spännande ställe! Synd att det är så lång tid till nästa gång!

Lyckoslanten sa...

Vilka konstnärliga bilder du har här på de fina fynden! Juthbacka är en speciell upplevelse och jag tror jag fokuserade på mitt trevliga umgänge!
Denna regniga dag har jag ägnat åt allt annat än städning! ;o)

StrandviksVillan sa...

Alltså verkligen - du kan få vad som helst att se vackert och konstnärligt ut!!
Den sista bilden är så skön också.

Själv satt jag igår kväll (lördag) ute på altanen i tre timmar med kaffemugg, inredningstidningar, en filt på benen och tända lyktor och myyyyste.

Moster och jag sa...

I år blev det inte att åka till Juthbacka för oss men jag blir så frestad när jag ser dina härliga bilder.

Men oj...vad spännande med nya studier. Jag höjer på hatten och önskar dig Lycka till! Jag tror inte du kommer att ångra det.
Har själv flera gånger varit taggad till nåt men ännu har inget hänt....
Ha det bra! kram Maj-Gun!

Kamomilla sa...

Varje år när det är dags för juthbacka så konstaterar jag att jag bor i fel ända av landet! :)

Kamomilla sa...

Grattis till studierna förresten, det går nog bra ska du se (det gjorde det för mig också) Sluta oroa sig bara, allt brukar ordna sig!!

och du- fotona dina bli bara bättre och bättre! Har du laddat ner några photoshopactions eller?

Anki ♥ sa...

oj vad fina bilder (igen)!!! Ser ut som ja...vet inte vad jag ska säga men inte ser det ut som du tagit det från en loppmarknad i allafall!!! Jag var inte på Juthbacka marknan nåt i år men det är verkligen ett "härligt" ställe!

Livet på Vestergård sa...

Nästa år måste jag nog ta mig till Juthbacka eftersom det inte blev av i år.
Grattis till dina studier! Det kommer att bli riktigt bra ska du se. Jag har flera gånger tänkt...men så är man bekväm och fortsätter med det vanliga jobbet. Jag beundrar såna som dig som verkligen vågar något nytt!
Kram Kicki

från denna dag sa...

Hejsan! Råkade hitta hit från en annans blogg, härlig blogg du har!

Dessutom ser jag att du hittat vad jag letade efter på hela juthbacka, nämligen en sån "tryckeribokstavslåda". kanske det var dej jag såg där som bar på en sån låda:)
De är så ljuvliga, men ack så svåra att hitta.. Så grattis till ditt fina fynd!:)

Ha de bra! //Ulrika

nattugglan sa...

oj va fina fynd.. Jag va oxå på J-marknade.. men fast man går o GLOR på allt..så har jag inte sett den lilla fågelburen, men som sagt 40 euro skulle jag inte ha gett heller.. tyckte det räckte bra till med 25 euro som jag gav för min lilla jultavla (Arabia).