söndag 5 september 2010

Nygammal tv-möbel

Igår var min pappa hit och hjälpte oss med lite trädgårdsarbete. Det behövs lite hjälp och en knuff ibland för att vi ska komma igång och få något gjort. Tack vare den har vi nu det blivande trädgårdslandet på gång och ved för åtmintone en vinter kluven och radad. Thänx!

Tack vare pappa har vi också en snygg nygammal tv-möbel! I sin ungdom hjälpte han till i en kompis familjs möbelfirma och fick en bokhylla som betalning. De senaste 20 åren har bokhyllan funnits i pappas garage och använts som förvaring till verktyg, målarfärg, olja... Vad man nu har i ett garage. En natt i somras, efter att jag förgäves hade surfat och bläddrat i kataloger hela kvällen på jakt efter en ny tv-möbel, vaknade jag plötsligt med en idé om att pappas bokhylla skulle bli perfekt i vårt vardagsrum! Jag kunde knappt hålla mig till morgonen innan jag ringde och bad om lov att ta hyllan. Efter en bytesaffär och några lager färg har vi då vår nya tv-möbel! And I love it!


Möbeln är målad med en mörkt, mörkt grå färg och inuti har jag använt resttapeter från vårt kontor. Jag gillar den snygga formen som framhävs av den lite glansiga, mörka färgen.Nu har jag bara ett problem. Som på beställning fick vi för några dagar sedan ett reklamblad med dessa möbler, som skulle matcha perfekt till tv-möbeln. Jag hoppas innerligt på att jultomten får ett rejält tilläggsanslag i sin budget i år!

7 kommentarer:

Sanna sa...

Såå snyggt!!Gillar allt, färgen,formen.. Skulle själv också vilja ha en ny tv-möbel. Är färgen svart eller mörkgrå förrästen?

Livet på Vestergård sa...

Så snyggt det blev! En bättre tv-möbel hade du inte kunnat få. Jag gillar färgen också.
Jag kommer ihåg att min mormor hade en hylla som påminner mycket om den du har nu.

P.S Risnäs träsk är nog värt ett besök!

StrandviksVillan sa...

Coolt!!
Återvinning - vad är väl bättre än det? Bra färg du valt och kommer bli så snyggt med den nya tapeten sen.
Visst skulle möblerna i reklamen passa in fint :)
Hur går det med sofforna då? Nåt beslut ännu? Kanske en soffa och två fåtöljer? Lättare att möblera med... Jag har ju förresten inte sett divanen ännu heller...

Ha en fin söndag!

Systrarna Hjertén sa...

Super-snyggt!!!

Mvh
Frida

alegni sa...

åh, den blev jättefin där. det hade verkligen varit synd om en så fin möbel hade fortsatt att bo i ett garage!
jag håller tummarna angående tilläggsanslaget ;)
kram

klipposfia sa...

Den va ju jättefin den tv-bänken!!! och tapeten pricken över i-et....och ingen annan har lika:) SUPER!

Galleri MochB sa...

Jättesnyggt! Har i flera år försökt övertala pappa att ge bort ett skåp som han har i sitt pannrum... men ännu har han inte släppt det ;O)