måndag 23 augusti 2010

Magnificent + 45 minuter

Magnificent var det när jag, maken och 50 000 andra fick träffa Bono och gänget i fredags på Olympiastadion i Helsingfors. En makalös show som jag kommer att minnas länge!Det var inte bara den fantastiska scenen, den häftiga ljusshowen, de underbara låtarna och den fina sommarkvällen som var minnesvärda. Det som verkligen berörde var Bonos engagemang och det faktum att han har en hel del makt som han väljer att utnyttja på ett fint sätt. Och då folk från Amnesty International kom in och placerade ut ljuslyktor runt hela scenen. Då bildskärmen täcktes av frågor som "What inspires you", "What makes you unique?", "Do you pray?", "When is enough, enough?". Då alla lampor på stadion släcktes och tusentals telefoner lyste upp natten...45 minuter hann vi gå (eller snarare springa!) runt på Ikea i Tammerfors på vägen ner till huvudstaden i fredags. Alla vet ju att 45 minuter inte räcker nånstans på Ikea, speciellt inte då man besöker Ikea max två gånger per år och dessutom aldrig varit till just detta Ikea förut! Men visst hann vi handla lite smått och gott. Bland annat dessa lampskärmar för en euro styck. Jag tycker de är söta som socker och de får hänga ovanför matbordet tills jag har den där extra slanten att köpa drömlamporna för.


Nu är jag nyfiken på vad bloggare runt om i Österbotten hittat på Juthbackamarknaden (dvs på Finlands största skrotmarknad)! Men jag får vänta med att besöka er till en annan kväll, nu kallar John Blund!


PS: Jo, U2 spelade Magnificent på konserten :)

11 kommentarer:

Anonym sa...

OJ! Vad fina lampor ni hittade !! De passar som pricken i i:et hos er
-pudervippa-

Anonym sa...

OJ! Vad fina lampor ni hittade !! De passar som pricken i i:et hos er
-pudervippa-

Lilith sa...

Vilken upplevelse det måste ha varit! Min ena kusin och min andra kusins man var där i lördags och jag kan tänka mig att det var en fantastisk konsert!
Oj då, 45 minuter på Ikea, det var tufft det! :O Hade nog stressat ihjäl mig jag... Men fina lampor hittade du i alla fall!
För min del blev det mest böcker jag fyndade på Juthbacka (och dem kan jag inte ens fota, för jag lånade ut dem åt mamma redan följande dag, hehe!), bla var faten jag skulle gå tillbaka och köpa senare sålda. ja ja, man ska köpa det man ska ha genast och inte vela fram och tillbaka, då blir man utan... ;)

Kamomilla sa...

Vilka häftiga lampor till ett så häftigt pris!! Härligt!

Livet på Vestergård sa...

Det var säkert en konsert värd att upplevas!
Jag har ännu inte besökt Ikea i Tammerfors, men eftersom jag har brist på köksstolar så blir det nog att planera in ett besök så småningom.
Verkliga fynd dina lampskärmar!

Systrarna Hjertén sa...

Å,jag hade gärna varit på U2!

Nä du 45 minuter på IKEA är inte mycket! Numer har jag ganska nära till IKEA (8 mil till Karlstad), men tidigare tog det en heldag att besöka IKEA i Göteborg, när man ändå var där var man ju tvungen att kolla på ALLT!!!

Mvh
Frida

alegni sa...

u2 har aldrig varit någon favorit hos mig, men stämningen hade säkert varit värt ett "besök" :)
tjusiga lampskärmar till det priset, verkligen!
jag ska till ikea i raisio på lördag, så säg till om det är något du inte hann plocka på dig, så tar jag hem det åt dig.

Lyckoslanten sa...

Jag gillar U2! Skulle gärna ah varit på den konserten! i somras under Jakobsdagarna lyssnade jag på en konsert med U2-musik i stadskyrkan. Annorlunda. Ikea i Tammerfors besökte jag nu i augusti i samband med Italienresan och då var det också bråttom. Tygavdelningen visade sig vara på nedre plan.
Ha en bra vecka du! ♥

Huset på landet sa...

Vilken upplevelse, att få vara på den konserten. Jag har flera jobbkompisar som var på konserten också, så det var nog många österbottningar ut.
Vilka söta lampskärmar och priset kan man inte klaga på ;).

Kram, Nicole

StrandviksVillan sa...

Ser verkligen mäktigt ut och jag har hört om många som varit riktigt nöjda med konserten.
Vilken fin bild av matplatsen!! Det var "kuliga" lampor det där :)

Ses vi nåt snart??
kram!

Moster och jag sa...

45 minuter på ikea är verkligen lite det! Men ni tycks ha klarat det bra för vilka tjusiga lampor ni köpte. Och för att inte tala om priset:)
Ser så mysigt ut i ert hem.
I höst skall också jag försöka ta mig till Ikea i Tammerfors men vara där lite längre;)
Konserten ser verkligen maffig ut.