onsdag 4 augusti 2010

Lettiska souvenirer

Läser du en reseguide om Lettland eller Riga kan du under rubriken souvenirer läsa om bärnsten, honung och linne. Jag råkade hitta en inte-så-souveniraktig butik i Rigas gamla stad, Majas deko. Butiken finns på en smal gata, på andra våningen i ett litet stenhus. Den består av ett enda litet rum fullproppat från golv till tak med alla möjliga härligheter: lampor, kuddar, olika fodral, handdukar, anteckningsböcker och burkar. Det mesta består av linne med handtryckta mönster i härliga färger. Jag ville köpa allt, men lyckades hålla mig till dessa föremål: en låda gjord av stärkt linne och ett handtryckt fodral. Man kunde nämligen inte betala med Visa... ;) Kolla in deras hemsida för fler härligheter!
Idag har det regnat och regnat och regnat och det ser ut att fortsätta regna ett tag till. Lagom väder för att krypa upp i soffan och se en film och virka lite mormorsrutor! Då jag räknade mina rutor idag, 20 stycken, märkte jag att jag visst har virkat några stycken med en mindre viknål, för de är helt klart mindre än resten. Nåja, dom töjer väl?!


Ha det gott, ni som kikar in!

4 kommentarer:

Galleri MochB sa...

Härligt när man hittar sådana där guldkorn :O) Minns att jag var i Riga för typ hundra år sedan, och då måste man köa för att peka på saken man ville handla för att få en lapp för att sedan köa igen för att med hjälp av lappen kunna betala det man ville köpa ;O)
Finfina rutor! Här tittas det också film ikväll...

Moster och jag sa...

Jag har också varit till Riga men det var på vintern så det var inte så fint ute då.
Kanske jag åker dit på sommaren nästa gång.
Jätte fina mormorsrutor du virkar.
Här har det dragit ihop till storm nu.

StrandviksVillan sa...

Fina saker du köpte!
Fina rutor också, lyckost som kan virka... Fast det är väl aldrig för sent att lära sig. Du får ha kurs för mig nångång ;)

Ha det bra i blåsten! Hoppas vi klarar oss undan stormen.

Lyckoslanten sa...

Inget tokigt köp det där inte! Ska väl nog ta direktflyget dit nån gång!
Mormorsrutor... ljuv musik i mina öron!
Nu lyser solen som omväxling. Ha en fin dag!