tisdag 20 juli 2010

Blomstrande tips och annat inomhus

Har ni som jag suktat efter vackra florabilder som florerat (haha...) på bloggar runt om i blogglandia, men inte själv haft någon flora att ta bilder från? Då kan jag tipsa er om denna webbplats med härliga gammaldags bilder från Tysklands, Österrikes och Schweiz' flora från 1885. Man kan söka på växtens latinska namn eller bara bläddra bland hundratals bilder. Jag skrev ut några favoritblommor - vit näckros, gräslök, slåtterblomster och vitsippa - och limmade upp dem på styvare papper.Det var ett tag sen jag visade några inomhusbilder, så här kommer lite fler bilder från vår matplats. Farfars klocka och shabbybordet har fått sällskap av några ljus och en sprejmålad ram. Symaskinen har fått flytta till fönstret för att fungera som blombord. Hjärtanen på tråd växer så att den sprider ut sig över golvet!

Så roligt att ni tyckte om sommarstugan som jag visade i förra inlägget! Jag ska förmedla det till mormor - hon blir säkert glad.

Kram till er som kikar in!

7 kommentarer:

Nette Cecilia sa...

Tack för tipset!Nette

StrandviksVillan sa...

Du e fiffig du! Florabilderna ser riktigt snygga ut!
Allt annat oxå. Fick fundera lite var symaskinen står... :)

Fortsätt njuta semestern! Själv börjar jag jobba idag... :(

MIN LYCKA ♥ sa...

Sommarstugan ser fantastiskt mysig ut! Precis som en stuga ska va!

/Marika

Galleri MochB sa...

Dom är jättefina dom där gamla florabilderna, som inte heller finns i min ägo... Skall kika in på sidan nu :O)

Fröken Fräken sa...

Himla praktiskt att någon varit så givmild och lagt up en massa bilder! Själv har jag efter mycket letande nu hittat alla (?) böcker i den där Floraserien. Fast då törs jag knappt göra något med dem..

Ang Tamperen Säästötex så har den affären funits i evigheter, minns att vi brukade besöka den när jag var liten. Men den ligger lite utanför själva Tornio centrum.

Livet på Vestergård sa...

Tack för tipset! Den sidan ska jag absolut besöka.

Kamomilla sa...

oj oj oj så fina! tack för tipset!!