onsdag 9 juni 2010

Min trädgårdDet är inte så tätt mellan inläggen i den här bloggen, men nu kommer istället ett långt inlägg :)

Jag har så smått börjat gräva rabatter i vår (blivande) trädgård. Om det vore en perfekt värld skulle en rabatt bestå av vita blommor, en av gula och orange blommor och en av blå och lila blommor. Men den verkliga värden stämmer sällan överens med den perfekta, så mina rabatter är nog ett enda kaos än så länge. Och det är helt okej för mej - det mesta kan flyttas och ändras. Med tiden hittar allt sin plats, eller hur?

Här är min orange-gula rabatt - som jag just sått blå förgätmigej i och planterat lila nattvioler i! (Jag är lite osäker på om blomman faktiskt heter nattviol) Nåja, det som blommar är gult i alla fall ;) Den här rabatten finns bredvid det kommande grönsakslandet. Bakom ser ni vår blivande kompost, och där finns också grunden till ett växthus. Inget vackert byggt-av-gamla-fönster-växthus, utan ett praktiskt kanalplastväxthus. I den här delen av trädgården växer skogen vild, och så ska det va.

 

Närmare huset, inom synhåll från den kommande terassen, finns grunden till min blå-lila skogsrabatt. Med tiden ska den förhoppningsvis bli stor och lummig som en vildäng. Och se, här finns faktiskt blå och lila (och vita) blommor! Den sista bilden är tagen precis bakom rabatten. Det är svårt att förmedla skönheten genom en bild, på en bild ser det lätt tråkigt och platt ut, men det här är något av det vakraste jag vet.

 
 

Jag är med i en trädgårdsförening som varje vår och höst ordnar plantbytarkvällar. Förra veckan deltog jag för första gången i en sån. Och vilken tur jag hade, för med mig hem hade jag flera av mina absoluta favoriter: getrams, förgätmigej, nån slags allium, en näva, tovsippa, vallmo... Kan det vara så att jag inte är den enda som har dessa favoriter? 

  


Den "vita" rabatten är inte i nåt uppvisningsbart skick så den får ni se senare :)

Jag ber om ursäkt till er som lämnar hälsningar för att jag är så dålig på att svara just nu. Men jag blir så glad av dem - sluta inte! :)

Kram, Nina

PS: Fonten på den nya headern heter passande nog New Garden. Hitta den på dafont.com.

15 kommentarer:

StrandviksVillan sa...

Åååååh så fina bilder!!
Särskilt dom av allium, och headern, såna vill jag också ha i min rabatt.
Det är inte lätt att fota rabatter, man får liksom inte till den där "volymen", det blir lätt platt som du skriver.
Jag gillar också att vi har lite otämjda ställen på gården :)

Galleri MochB sa...

Så mysigt det låter :O) Har egentligen bara en rabatt hittills där jag sått frön till en sommaräng, förutom då min lila odlingshörna. En kompost måste jag ha mannen att fixa.
Må så gott!

Lyckoslanten sa...

Det där fixar du många gånger om än en dam i min ålder någonsin har vågat drömma om! Vacker font dessutom! ♥

Louise sa...

Fina bilder från fina rabatter! dessutom verkar du kunna en hel del namn....jag känner till så litet att jag nästan skäms :) ha det gott!

Livet på Vestergård sa...

Så fina rabatter du kommer att få! Jag planterar lite var dag i min nya rabatt :) Har tänkt ha mycket vitt i den, men det blir nog annat också.
Ha det gott!

alegni sa...

det kommer att bli sååå fint sen när alla dina blommor fått rota sig och bli frodiga! jag har egentligen bara en blomrabatt kvar, och i den finns en salig blandning av allt möjligt numera... mest ogräs dock. you'll see soon...
kram

Sanna sa...

Vilka fina blombilder och låter kul med dina trädgårdsodlingar! Så fint det kommer att bli! Dessa blommor är verkligen vackra! Själv har jag bara pelargoner och begonia på balkongen och ja, så har även olivträdet flyttat ut och verkar trivas helt bra. :)

Kram

Anki sa...

Oj vilken fin och organiserad trädgård du har! Min är en ända röra! Och du tar så himmla fina bilder!

alegni sa...

verkligen trist att du blivit förkyld. hoppas du mår bättre imorgon, vore synd om du missade alla trevliga bloggvänner.
en stor krya-på-dig-kram!

Erica sa...

Vad trevligt att du vill följa med på nån auktion i sommar! Då blir säkert Käre sambon också nöjd om han får stanna hemma :) Jag brukar nämligen tvinga med honom. Nån vidare nytta har jag egentligen inte av honom där, han ägnar mest sin tid åt att dricka kaffe och äta grillkorv :)

Lilith sa...

Du kommer att få det jättefint i din trädgård! Härligt att kunna sätta sin egen prägel på trädgården, få göra den precis som man vill ha den. Och det mesta går ju att flytta sen om man inte är nöjd! :)
Själv har jag en liten vit rabatt som med tiden är tänkt att bli större. Och bakom huset har jag två rosa rabatter. Både den vita och de rosa är mina verk som inte fanns här sen tidigare. Det är en kul utmaning att försöka hitta lämpliga blommor i en viss färg! När jag bodde i lägenhet hade jag varje år olika färgteman på balknongen, när blommorna bara gick i det årets färg. Vitt, rosa, rött, blått, lila,gult, pastell...
Hörde att du blivit förkyld... Hoppas du kryar på dig tills imorgon! :)

Kamomilla sa...

Vackra bilder!!

Lilith sa...

Kul om du tillfrisknat och kan komma på träffen ikväll! Börjar också bli lite smått nervös... Nå, knappast kan nu ett gäng glada bloggare vara så farliga så det ska nog gå bra, hihi! ;D
Jag brukar inte heller ha särskilt stort tålamod när det kommer till bärplockning... Det är väl något som hänger kvar från barndomen när man blev medsläpad på bärplockning fast det var hur trist som helst... :D Fattar inte hur vissa orkar plocka ämbarvis med bär, det kommer jag nog aldrig att lyckas med. Men så där så man klarar sig försöker jag i alla fall få ihop. Några ämbarvis med bär skulle inte rymmas i vår frys heller!

Lilith sa...

Tack för igår, det var roligt att träffa alla på riktigt! En trevlig kväll med mycket gott var det. Hoppas det blir fler bloggträffar framöver, nu när vi kommit igång! :)
Ha en fin fortsättning på veckan!

Moster och jag sa...

Tack för den trevliga kvällen i går! Roligt att börja känna fler bloggare, att se ansikten som döljer sig bakom bloggarna.
Fina bilder du tagit!
ha en riktigt skön sommar. kram Maj-Gun.