fredag 5 mars 2010

Long live the 80's

Jag hann bara bli nio år gammal på 80-talet, men jag har för mig att innegrejen i klädväg var leggings, benvärmare och stora toppar. Det finns massor av kläder i denna stil ute i affärerna nu, och vet ni vad? I like!


Dessutom är det ett rätt tacksamt mode med tanke på att de stora tröjorna och tunikorna döljer de bilringar som ackumulerats under vintern ;)

Benvärmarna är hand made by mormor. Hon brukar ofta sticka sockor med kort skaft och tillhörande benvärmare. Det är praktiskt om man vill köra med yllesockslook men inte har rum för sockor i skorna. Då kan man ändå ha benvärmarna att sticka upp över skaftet medan man har på skorna och sedan ta på sockorna för att värma fötterna då man tar av sig skorna.

Idag har stormen äntligen bedarrat och solen kikar fram! Det ska bli riktigt skönt med helg. Ha det bäst, ni som kikar in!Ps: ...fast frisyrerna från 80-talet tycker jag ändå att vi glömmer, eller hur? ;)

9 kommentarer:

alegni sa...

och så glömmer vi helst axelvaddarna också, hua...
jag tycker om benvärmare på andra, men har aldrig haft ett par själv. jag tror att mina vader är för grova för sådana...
trevlig helg! kramis

StrandviksVillan sa...

Hahaha, jo frisyrerna var speciella dom!

Fina benvärmare! Praktiskt med kompletterande sockor också.

Härligt med sol idag, måste ta oss ut en sväng.

Lyckoslanten sa...

Hej! Härliga benvärmare du har! Jag hade benvärmare på 80-talet när jag körde aerobic! ;o) Hoppas du får en fin dag! Det ser lovande ut inför helgen! ~Ann-Lis

Anonym sa...

SOLEN SOLEN jag älskar SOLEN !!! Man blir direkt på bättre humör !!

o jag har tittat på gamla foton o jag gillar även nog frisyrerna..
-pudervippa-

mille sa...

Nej nej frisyrerna var ju bäst!!
Jag var ju tonåring under 80-talet och du milde var snygg jag var ;-)
Tighta leggings i gult, rosa, mintgrönt, långa pax-blusar med brodyrer på bröstet, breda skärp på höften, högskaftade stövlar el pumps, stooora kavajer m axelvaddar...
Hår som såg ut som värsta lampskärmen! Det var tider det :)

Spirande grönt - sa...

Håller med:)

Stickat som tittar upp ur stövlarna - ja tack.

Sprayad pufflugg - nej tack.

Rebecca

Nettan sa...

Gillar faktiskt oxå 80-tals modet..i alla fall en del av det! Var några år äldre än du då å hade såklart långt prmanentat hår med världens största super sprayade lugg..int så nice!;-)
Finfina benvärmare..varmt å skönt oxå!
Ha en fin helg!
Kram Nettan

Livet på Vestergård sa...

Jag håller med om att kläderna från -80 talet är helt ok, men frisyrerna hoppas jag också att de inte kommer igen.
Du satte dit mig angående frågan om F-värdet på mitt tamron objektiv ;o) Kan inga fototermer, så jag fick fråga maken ! Hoppas att jag svarar rätt nu när jag säger att det är 1:3.5-6.3
Ha en skön helg!

Fröken Fräken sa...

Jag hann se en hel del av 80-talet, och just klädmodet skulle jag inte vilja se så mycket mer av.. neon, snow washed jeans (men de har jag till min förfäran sett massor av..!!) axelvaddar och en hel del annat.. men samtidigt var jag barn på 80-talet och mycket från den tiden representerar trygghet för mig, och man har ju en hel del goa minnen!