söndag 28 mars 2010

Farmors lakan

Det är många som är nyfikna på hur mina nya fönsterlampor lyser. Tyvärr hade lamporna (som många andra tak- och fönsterlampor, av någon anledning jag inte förstår) fel stickpropp, så de måste bytas. Jag skulle i princip kunna göra det själv, men eftersom jag ändå måste fråga maken vilken färg som ska i vilket hål så har jag delegerat det åt honom. Det betyder att det kan ta en tid innan det blir gjort, för av någon anledning verkar han inte tycka att det är så viktigt ;)De nyuppsatta gardinerna är gamla lakan som jag fått av min farmor. Min snälla farmor ska jag tillägga! Hon gav nämligen dessa monogram- och spetsförsedda lakan åt sin tonåriga sondotter som ville batikfärga dem gröna! Jag använde dem länge då jag bodde hemma men nu känns det inte längre så inne med gröna, batikfärgade gardiner. Istället har jag färgat dem gråa och blev riktigt nöjd med resultatet. Hoppas farmor också tycker de är fina. Lite kommer jag ännu att ändra på dem. För att spetsen ska komma bättre till sin rätt tänkte jag sy om dem till panelgardiner och kanske sy fast länkar upptill så att de blir lite längre (de är lite för korta nu).
Uppdatering: Smarta A-C funderade på hur det blir med monogrammet om jag gör panelgardiner. Ja-a, det har jag ju inte tänkt på ;) Men kanske kan jag använda mitten som gardin och göra något slags kuddar av resten?

Teatern i fredags var alldeles underbar! Igår pysslade jag på hemma, men jag fick feber på dagen så jag fick inte så mycket uträttat som jag hade tänkt. Idag känner jag mig lite friskare. På kvällen kom mina föräldrar på besök och hade med sig en möbel som jag har väntat på! Vad det var ska jag snart visa. Jag kan avslöja att även den har en anknytning till farmor.


Idag är det palmsöndag och inledningen på stilla veckan. För min del blir det ingen stilla vecka alls, för imorgon bär det iväg på några dagars arbetsresa. Jag skulle så gärna vara hemma och ta det lugnt, men jag får ju i alla fall se fram emot fyra dagars påskledighet.

Ha det bra, vänner!

8 kommentarer:

Ulrika sa...

Härlig lyxig färg på gardinerna!!
I lajk ;)

Kram Ulrika

StrandviksVillan sa...

Så bra att du lyckades färga om dom! Du har rätt i att spetsen blir synligare om du gör paneler, dessutom får du ju då fyra längder istället för två ;) Fast... hur blir det med monogrammet då? Eller kanske du bara gör en panel av varje längd?
Skulle passa väldigt fint med turkosa detaljer mot det grå!

Spännande med möbeln!! Vill se!
Hoppas du får en fin ny arbetsvecka trots mycket jobb.
Vi ses i påsk?

Livet på Vestergård sa...

Så fin färg du fick på gardinerna!
Ha en skön söndag.

alegni sa...

så snygga gardiner! jag tycker de är fina som de är, jag har själv nämligen börjat tröttna på panelgardiner.
jag ska också sy köksgardiner av svärmors gamla lakan. tyget har hängt över en stolsrygg i mååånga dagar redan, men längre än så har jag inte kommit med mitt projekt...
ha det gott på jobbresan!

Lyckoslanten sa...

Förundras över hur du fick dem så fint färgade om de var grönt batikfärgade innan! Fin matchning! Även om det är stilla veckan kan jag tro att den blir rätt intensiv! Hur som helst önskar jag dig en bra vecka!

Anki sa...

Oj så fina gardinerna är! Jag kan inte sy så jag ger mig inte in i det men fina tycker ju jag att dom är redan nu!
Hoppas de fyra arbetsdagarna går fort och smärtfritt så att du kan njuta riktigt av påskledigt!

Galleri MochB sa...

Gillar gardinerna sådär också, men ombyte förnöjer så de blir säkert bra på andra viset också :O)
Krya på dej!

Skogsdoft & havsbris sa...

Verkligen snyggt, du har verkligen lyckats bra med färgningen! Jag tycker också gardinerna är fina som de är.
Hoppas du har det bra på arbetsresan!
Fina blombilder i förra inlägget! Har missat en del inlägg här ser jag, får kolla bakåt lite...
Det finns något som väntar på dig på min sida om du kikar in där! :)
Ha en fin påskvecka, hoppas du hinner varva ner lite mellan varven i alla fall!