söndag 24 januari 2010

Long time no stämpling

Vad gör man en fredagkväll? Njuter av att veckan är slut förstås, ligger i soffan och ser på Let's dance och äter något gott. Så tror jag det är hemma hos ganska många och även hemma hos oss. Problemet, om man vill kalla det så, är att jag inte har tålamod att titta igenom hela Let's dance utan att pyssla eller handarbeta. Vad gör man då? Jo man tar itu med den där tavlan med ramen som man älskar och motivet som man tröttnat på och gör om den! Fördelar?

1. Man har inte tid att äta en massa godis och chips.
2. Man tränar musklerna då man, lugnt och kontrollerat så att man inte rubbar tavlan och pappret som man har som stödlinje, böjer sig åt sidan för att hitta den rätta stämpeln, böjer sig ner för att få den på rätt ställe och rätar på sig igen för att betrakta resultatet. Allt stående på knäna framför soffbordet. Kom ihåg att spänna skinkorna och magmusklerna hela tiden.
3. Man tränar hjärnan då man räknar ut de rätta avstånden. Om och om igen, eftersom man tränat hjärnan för lite.
3. Man får känna glädjen av att ha skapat något.


Girls in white dresses with blue satin sashes
Snowflakes that stay on my nose and eyelashes
Silver white winters that melt into springs
These are a few of my favorite things

ur sången My favorite things, Sound of Music


Stämplarna blev lite ojämna, men jag är grymt stolt över att jag inte tryckte en enda bokstav fel! Det som jag stämplat på är en bit tyg som jag hade i gömmorna.

I helgen har vi också varit på bio och sett filmen Couples retreat. Det var en jätterolig film som jag rekommenderar åt alla som bara vill slappna av och le och skratta en stund. Och lever i ett parförhållande. Ja, för fjortisen i raden bakom verkade verkligen inte tycka att filmen var särskilt bra ;)

Hoppas ni som kikar in får en riktigt bra vecka!

10 kommentarer:

Galleri MochB sa...

Såå snyggt! och fin vers :O)

alegni sa...

jäklar (får man säga så här inne hos dig?) vad fin din tavla blev! jag fick habegär på direkten! såg dina virkade snöbollar i varuhuset i lördags, men kunde med nöd och näppe låta dem ligga kvar i affären. nu när jag tittar på dina bilder igen är jag inte övertygad om att jag gjorde rätt, för till och med maken tyckte ljusslingan var "kul"... blir kanske en tur till stan ikväll igen.
ha en bra ny vecka!

Livet på Vestergård sa...

Nu blir jag sugen på att stämpla också. Den blev så fin din tavla.Fin text också.
Ha en bra vecka!

Louise sa...

Huh vad sugen jag blir på att försöka....mnen har inga stämplar... Snyggt blev det!
Ha en skön måndag!

klipposfia sa...

vilken skön stämning det var i tavlan! Måst fråga hur du får bokstäverna sådär med lagom avstånd till varandra? då jag trycker tycker jag det blir så vingligt å olika avstånd mellan dem....hmmm....övat för lite kanske:)

Anonym sa...

Tavlan var verkligen snygg !! o filmen vill jag och maken se också. För reklamsnutten som de har av den är så rolig.
-pudervippa-

StrandviksVillan sa...

Hihi, visst finns det många fördelar med att pyssla :D
Bra utfunderat!

Är mycket imponerad av tavlan, den är helt underbar! Och jag tyckte väl att jag kände igen texten! Vackert tyg och vacker ram.
Alltid då jag stämplar så börjar texten dra iväg snett nedåt... eller uppåt. Så jag skulle nog inte våga mig på en stor tavla :P

10 + ger jag din tavla :)

Take care!

Sanna sa...

Vilken underbar tavla du gjort!!Gillar att du stämplat på tyg samt den vackra versen och ramarna. En sådan borde jag nog också försöka göra någon gång.

Ha en fin ny vecka!

Kram

A home far away sa...

WOW vilken underbar tavla o texten med:)

Kram Gunilla i Singapore

Huset på landet sa...

Fin tavla med underbar text! Jag skulle gärna prova också, men inte framför TV:n utan kanske då lillebror vilar middag ;).
Nicole