fredag 4 december 2009

Skattkammarvinden

Bloggandet för med sig en hel del trevligt. Nya vänner och massor med idéer för att nämna det mest självklara. Dessutom lär man sig en hel del. Nya ord till exempel. Innan jag började blogga hade jag i och för sig hört ordet vintage, men inte fäst mig desto mera med begreppet. Ingenting för mig, tänkte jag. Men så ser man ju så många vackra bilder... Och så kommer man på att det finns en urgammal fågelbur hemma på vinden i föräldrarnas hus... Och plötsligt är man helt enkelt tvungen att få hem den där buren, fast man inte har nån aning om vad man ska ha den till. Den är ju vintage!



Det mesta som finns där uppe på vinden är skrot som hängt med i hela mitt liv. Men nu har nånting hänt, jag såg på sakerna med nya ögon och hittade hur många skatter som helst! Mina gamla skridskor var ett måste att ta hem. Den galet gula lampan har hur mycket potential som helst, eller hur? Jag tror jag ska försöka mig på att spraymåla den. Morfars gamla kamera, som vi brukade leka med då jag var liten, fick också följa med hem. S***snygg!!

 
 

Den här veckan har maken jobbat kvällsskift. Vanligtvis brukar jag tycka det är skönt att få rå om mig själv emellanåt, men den här veckan har jag haft sååå tråkigt, trots att jag försökt förnöja mig med shopping och gäster. Så nu ska det bli extra skönt med helg. Jag har som vanligt planerat in alldeles för mycket: skogspromenad, pyssel, målning, shopping, bio, pepparkaksbak och julgodistillverkning.

Nu ska jag börja med att ta ett städpass innan jag bänkar mig i soffan för att se på Idol. (Så spännande! Alla är så bra på sitt eget sätt, men jag tror att jag hejar mest på Tove. You go girl!)

Roligt att ni tittade in! Hoppas ni får en bra helg!



Ps: Buren blir nog fin med en ljusslinga och några hyacinter, mossa och silver/zinkpynt.

17 kommentarer:

klipposfia sa...

Oj! kameran e ju bara fö härlig! å lampan kommer att bli ursnygg;) här blir det också idol:) visa gärna sen hur lampan blev om du gör om den! Trevlig helg!

Lena sa...

Så sant, så sant - precis så där funkar det!

StrandviksVillan sa...

Wow vilken kamera!!
Allt man fyndar som är gratis är bara hemåt, hihi! Och visst är det konstigt hur man kan börja se på saker med helt andra ögon!?!
Hmmm... om bloggandet har nåt med det att göra...?

Nu har jag haft min första lediga dag av fem. Har haft en väninna på besök och resten av dagen bara slappat för huset var ju färdigt städat (inför glöggkvällen, berättar mer om det sen!) I morgon blir det julshopping - jättesmart eftersom skattepengarna kom igår och det är helgdag på söndag, håhåjaja!

Jag hejar också på Tove!!
Kramelikram!
Du skrev så fint på kortet till mig :)

Vanilla sa...

Vad fin blogg du har! Och vad fina bilder! Speciellt närbilden på skridskon var väldigt vacker! :-)

Jag ska också heja på Tove ikväll! :-)
Kram

~~♥ Mamma Millan ♥~~ sa...

Hallojsan!!Ja man får en hel del inspiration när man bloggar..upptäcker så mycket nytt o fint!!
Söta saker du hittat på vinden..sktridskor spec, är såå förtjust i just skridskor!!

~~Trevlig Helg~~
Kramis ♥ Millan

Vekarus sa...

Mahtava kamera! Innolla odotan millainen häkistä muokkautuu!

Mukavaa viikonloppua!

Galleri MochB sa...

Buren blir säkert jättefin! Och jag minns att vi också hade en liknande kamera vi lekte med, men ingen aning var den finns idag...
Och jag gillar också Tove :O) Fortsatt skön helg!

Louise sa...

Kameran är min favorit!!

alegni sa...

fina skatter, i synnerhet kameran! fast den där lampan kan bli riktigt bra den också, bara den får lite ny färg på sig!
jag har också köpt nya stjärnor på indiska. de röda jag köpte ifjol var sist och slutligen lite för skrymmande för vårt lilla vardagsrum. nu är jag jättenöjd över mina nya vita.
brukar du gå på kvinnornas julmässa på gamla handelsläroverket på självständighetsdagen? det är något jag varmt rekommenderar.
ha en skön helg!

Livet på Vestergård sa...

Finfina fynd du sökt fram!
Ha en bra självständighetsdag o andra advent!

Vanilla sa...

Sv: Tack för att du peppar mig! :-)

Vad är en pro gradu-avhandling för något? Och i vilket ämne skrev du?

Kram

Livet som det är sa...

Wowdi, vilka fina fynd du hittat. Ja skulle ju förstås ha spraymålat lampan svart...men den har absolut potential i en mängd olika färger.

Det låter som att du haft en riktigt härlig helg :)

Jag längtar ren ti nästa helg...men de e väl helt normalt på en måndag ;)

Kramis

Sanna sa...

Vilka fina fynd du gjort!Kameran är ju superfin!!Vet du jag såg en liknande kamera som såldes på Ofelia second hand market som kostade 120e om jag minns rätt.
Ha en fin ny vecka!
Kram Sanna

Skogsdoft & havsbris sa...

Ja, tänk vad bloggandet kan föra med sig! Man får verkligen upp ögonen för sånt som man inte hade tänkt på förrut, man ser nya användningsområden och potential för föremål som man förrut mest avfärdat som skräp. Och det är jätteroligt!
Tog själv hem mina gamla skridskor för en tid sen och har något slags vinterarrangemang i tankarna, men än så länge ligger de i sin påse i hallgarderoben och väntar på den rätta inspirationen... Och så finns det gamla skidor efter morfar hemma hos mamma som jag nog ska ta och plocka med mig nästa gång jag far dit. Maken får väl spader över allt "skrot" jag släpar hem... Kanske han borde börja blogga aktivare för att drabbas av samma intresse, hihi! ;D
Ska bli spännande att se vad du gör med fågelburen, och lampans nya utseende sen den fått lite färg på sig - eller kanske lite MINDRE färg kanske? ;)
Jag gillade också Tove, synd att hon åkte ut... Fast de alla är bra så kan ju tyvärr bara en vinna i slutet...
Hoppas ni hade en skön helg och att du haft en fin vecka hittills! Och att den fortsätter bra också, naturligtvis! :)

Fröken Fräken sa...

Här har det planerats in att hinna massor till helgen också! Jag lär mig aldrig! Men det är ju bra att vara förberedd, ifall helgen denna gång skulle bestå av 360 timmar... någon gång kan det ju bli så, väl?!

Jomen, familjens och bekantas vindar kan vara rena guldgruvan! Jag har ingen skam i kroppen utan går gärna och letar bland det som andra inte vill ha...

Typsnittet på min god jul-skylt heter Tandelle och fanns i Word, inget jag laddat ned från nätet.

~~♥ Mamma Millan ♥~~ sa...

Hallojsan!!
Så kul du ville va med på min tävling!!

Kramis Millan ♥

Pysselprinsessan sa...

Ja, vilka skatter! Alla superläckra på sitt sätt! Jag gillar verkligen kameran! Tänk när den tillverkades då fanns det minnsan inga bloggar! ;D
Kramar