måndag 16 november 2009

Värsta lyxen

Här har man varit på weekendresa till Stockholm och då man kommer hem är arbetsrummet tapetserat! Inte så dumt, va? Ja, vi hade förstås kommit överens med min pappa på förhand om att han skulle komma och tapetsera på lördag och maken var ledig några dagar förra veckan för att förbereda. Men ändå, det kändes riktigt roligt att komma hem till ett nytapetserat rum!

Jag är såå nöjd med tapetvalet: gråvitt, naturmotiv och lite lekfullt - mina favoriter i inredningsväg för tillfället. Med tapeten på väggen upptäckte jag dessutom att motiven på den mönstrade tapeten är inspirerade från fyra världsdelar - Afrika, Europa, Asien och Amerika. Där finns elefanter, papegojor, hjortar, krokodiler... allt möjligt! Pappa blev riktigt snurrig i ögonen av alla figurer och prickar ;)

 


Sakerna på stolen känner ni kanske igen? De inhandlades på Ikea i fredags då vi for ner till Åbo för att ta båten till Stockholm. Ljushållarna Väghult skulle jag ha kunnat ha många fler av. Gillar den enkla formen som jag tror man kan göra mycket roligt av, t.ex. ställa den på ett vackert fat som jag sett att man gjort i några bloggar. Även burken Sagolik skulle jag kunna ha några fler av. Varför förstår man inte det då man står där i affären? Det skulle vara lika bra att köpa en eller två extra av allt då man ändå är där! ;) Jag skulle nämligen också kunna tänka mig att ha ett par ex till av den jättefina mattan, som heter Snöa band. Just nu har jag den som bordsduk i köket.

Vi hade det riktigt bra i Stockholm, bortsett från att det var  t u n g t ! Det är jobbigt att åka båt som kommer iland 6:10 och sedan gå runt på stan hela dagen. Vad hittade vi på att göra så tidigt? Jo, vi gick på frukost till ett hotell nära hamnen och sen promenerade vi till Djurgården (via gallerian Fältöversten på Östermalm. Makens skor blev våta i regnet, så han fick köpa nya ;) ) Sen såg vi på fiskar på Aquaria vattenmuseum och bekantade oss med det imponerande Vasaskeppet. Då vi sent omsider tog oss in till stan igen fanns det inte riktigt någon ork kvar för shopping. Men några julklappar fick vi med oss hem. Och vi hade roligt i storstan! Lantisar som vi är inte vana med alla olika människor som finns där, ingen nämnd, ingen glömd ;)

Hajhajhaj!
Var är Nemo?

Det var en grå och ruggig dag, men i det stora hela lyckat.

Det var skönt att komma ut och lufta på sig en helg. Man skulle kunna tro att man med full kraft orkar ta tag i vardagen nu igen, men det är fortfarande mörkt, regnigt och slaskigt ute... Men vet ni, det är bara fem och en halv vecka kvar till julafton!!

Kramar,

11 kommentarer:

Monkan sa...

Men hur tänkte jag?! Grattis i efterskott!!! glömde jag ju skriva.

Så gick jag in hos dig igen för att göra ett tillägg och då har du suttit och skrivit ett nytt inlägg medans jag kikade på det förra :-)

Ja ni hade verkligen otur med vädret, helgen var ju riktigt dålig. Jo... människor finns det gott om här, och av olika sorter... Jag höll mig faktiskt hemma/inne hela helgen, på grund av det dåliga vädret och en envis förkylning. Annars skulle vi säkert ha sett varann ;-)

Och nu ser jag att du har varit inne och skrivit hos mig, medans jag sitter och skriver det här :-) Den kameran jag har nu kan man göra manuella inställningar på, men jag använder sällan de funktionerna. Den jag ska köpa är Canon Powershot G11. Jag har funderat på att köpa en i SX-serien som har så mycket zoom, 20 gånger! Men senaste modellen har blivit lite stor och tung och det ska gå att sätta på en telelins på G11 (jag som inte vill ha några extra delar, ha ha), fast jag vet inte hur mycket extra zoom den ger, om det är värt pengarna och besväret.

Vekarus sa...

Kaunis on tapetti ja niin on mattokin!

alegni sa...

jodå, man hinner en hel del på en dag i stockholm när man startar så där pass tidigt. det är dock lite surt att båten anländer så där tidigt om man bara är ute för att shoppa en dag, men det har väl sina rutiga och randiga skäl det också.
otroligt, så fina väggar ni fick i arbetsrummet! nu är det bara det roliga som återstår innan vi får se bilder på hela rummet, inte sant?
samma tanke om ikea i mitt huvud efter varje besök - varför tvekar jag och blir sparsam mitt i allt istället för att brassa på när jag har chansen för en gångs skull ;)
jaa, nästa gång a-c kommer till stan, ska du absolut komma med på shopping!
ha det gott!

Sanna sa...

Oj vad härligt med weekendresa, shopping och nytapetserat! Vilken snäll pappa du har! Jag hade också tänkt åka till stockholm nästa helg, men sköt upp det till februari istället. Ikea ska jag också åka till då jag hinner.
Kram Sanna

StrandviksVillan sa...

Verkligen lyxigt att bara kunna beställa hem en tapetserare :)
Hihi, kan tänka mig han såg prickigt efteråt! Kommer bli jättefint då möbler och annat är på plats.

Det där "fiskmuseet" var ju E till också i somras, hon gillade det. Vet inte om hon hittade Nemo heller...

Kan förstå ni är trötta efter resan, för mig är det nästan tillräckligt med några timmar i staden V nuförtiden, hehe!

Ha en bra vecka åter i vardagen!

Anonym sa...

Vad det hänt mycket på kort tid hos er!

Bra med lite shoppingtips a´la Ikea sådär inför vår shoppingtrip i början på december :)

Tapeten blev jättesnygg. Har ni frostat glas i dörren? Snyggt!!

Åsa

Lena sa...

Den där prickiga tapeten är så fin! Ja, den andra också!
Och jag vill till Ikea, NU!

Skogsdoft & havsbris sa...

Vilken lyx att komma hem till ett nytapetserat rum! Och snyggt blev det! Hm, kanske vi skulle beställa hit samma tapetserare i början av december när vi ska bort över helgen? Hallen behöver sig nämligen en omgång... Hihi! ;D
Ja, varför i hela friden förstår man inte att roffa åt sig mer på Ikea när man nu en gång är där, istället för att ångra sig efteråt när det är för sent? Ska tänka på det i december när vi ska till just Ikea, i Haparanda! :) Fast det finns ju risken att den andra hälften bromsar och blir ekonomisk av sig tyvärr... ;)
Låter i alla fall som om ni hade en trevlig liten tripp! :) Man får nog åka till Stockholm många gånger innan man hunnit med allt man vill se och göra... Visst är det riktigt roligt att komma till storstan ibland också, och se lite folk! ;)
Ska se om jag lyckas få in några bilder på det jag pysslat med sen... Egentligen skulle man ju komma undan betydligt enklare om man köpte julkorten, men oftast faller jag i alla fall för frestelsen att göra egna... Man kan ju hoppas att folk uppskattar dem i alla fall, när man suttit där och knåpat...
Hade inte varit i Seinäjoki på år och dag (utom då jag susat förbi med tåg eller bytt tåg där vill säga) innan vi var dit i bröllopsärenden i vintras, så det var riktigt intressant faktiskt! Det är ju alltid roligt att se vad man hittar för affärer på andra orter. Alltid finns det ju såna som man inte har i hemknutarna (nå, för att vara riktigt exakt finns det ju inga affärer alls här i HEMKNUTARNA, men i stan då... ;D).
Kan tänka mig att det var invecklat att förstå sig på svenskarnas tunnelbanesystem, man är ju inte alls van med någon tunnelbana här inte!
Återstår att se om jag lyckas få ihop en hel pläd... Hoppas jag inte tappar intresset halvvägs så rutorna blir liggande! Låter som om du har något spännande projekt på gång du också, hoppas du berättar om det så småningom! :)
Det var ju tal om böcker tidigare, har glömt bortatt hjag skulle skriva om det... Jag läser också ganska långsamt och det är inte ovanligt att det kan ta flera månader med en och samma bok, särskilt om det är en lite tjockare en. Håller med om att allt inte blir bra i översatt version... Sen så blir ju inte alla böcker översatta till svenska heller, läste förrut mycket av en viss författare på engelska pga att det fanns så många fler böcker av henne utgivna på engelska och det tog evigheter innan de böcker som ev blev översatta kom ut på svenska. Finska böcker har jag dock inte vågat ge mig på, det finns risken att jag aldrig skulle komma till andra pärmen då... Sträcker mig så långt som till finska inredningstidningar, det är mer lämpliga doser! ;D

Livet på Vestergård sa...

Vilka fina tapeter ni har ! Verkligen lyxigt att få det tapetserat medan man är på resa :)
Ikea borde jag också åka till, men det är lite tidsbrist. Mattan/duken var ju jättefin! Ha en skön kväll!

Livet som det är sa...

Säkert jäätte skönt att komma bort litet. Ja skulle åxå vilja ta en tripp ti S:holm. Synd att vi missade er här i Åbo dock.

Vad snällt av pappsen att komma å tapitsiera! De ser riktigt fint ut.

Ja gillar åxå dom där Ikea-ljushållarna..de är enkla å snygga å man kan ha dem var som helst.

Hoppas, hoppas de kommer lite snö snart, så de blir lite ljusare å man får lite emra ork.

Kram

klipposfia sa...

Låter som ni haft en lyckad helg trots trist väder...och vilken lyx att ha färdigt med nya tapeter då man kommer hem:) då känns det kanske som om man varit borta ännu längre;)