fredag 13 november 2009

I love presents

Hjälp, va tiden går! Den här veckan har bara svischat förbi. *poff* sa den bara.

Jag tänkte visa några av presenterna jag fick då jag fyllde år förra veckan. Av familjen på StrandiksVillan fick jag den nya muminskålen med smarrigt innehåll (mums!)...

 

En kinaros av makens föräldrar och en burk för hundarnas mat av vännerna C&A... Burken spanade jag in på ett av stans varuhus redan för ett par månader sedan, och tipsade genast till vännen som jobbar där att jag gärna skulle vilja ha den. Och tur var det, för den hade tagit slut i ett huj!
Kinarosen har jag förresten problem med. Den tappar sina knoppar innan de hinner slå i blom. Vad ska jag göra? Jag har försökt hålla jorden jämt fuktig.

 

En stor lykta av vännerna T&O...Och en alldeles egen skyddsängel av studiekompisen L!Sedan fick jag även lite bidrag till en sådan sak som syns på kortet... Ja, inte barnvagnen då, utan till en kamera! Så snart ska här handlas systemkamera! Det är på tiden också. På sistone har jag lämnat många blogginlägg oskrivna för att jag inte varit nöjd med bilderna jag tänkt visa.

Vet ni vad? Imorgon ska jag och maken åka på minisemester till Stockholm! Jeii! Jag har gjort en lista på alla affärer jag ska till: Granit, Årstiden, Åhléns... Men vi ska väl hinna med nåt annat också, annars får väl maken spunk... Men på riktigt: vad gör man i Stockholm kl. 6:10 en lördagmorgon? Det är nämligen då som båten kommer i hamn. Det blir väl att gå på sightseeing och söka upp ett café som serverar frukost. Skönt ska det i alla fall bli att åka ut på lite äventyr.

Hoppas ni också får en trevlig helg!

13 kommentarer:

Anonym sa...

Fina födelsedagsgåvor du fått! En lykta modell större spanar jag också efter som bäst :)

Oj så skönt det skulle vara att resa bort ett tag. Njut!!

Åsa

alegni sa...

vad underbart det låter med en stockholmshelg! jag vill också!!
fina gåvor och kul med bidrag till kameran, så kanske du kan uppfylla din önskan så småningon.
tyvärr vet jag inget om krukväxter, men kan bara berätta av erfarenhet att vår kinaros får torka ut ordentligt mellan varven. den får vatten en gång i veckan (om maken kommer ihåg att vattna den) och den blommar ofta. de första fem åren bytte jag inte ens jord i krukan, utan den fick stå i sin plastkruka och då blommade den extra flitigt.
ha det riktigt gott på resan! kram

Anonym sa...

Fina presenter!
Kinarosen kan tappa knopparna när den blir flyttad...så vänta till nästa gång den ska blomma. O vattna inte för mycket.
-pudervippa-

StrandviksVillan sa...

Önskar er en toppenkul resa!!
Handla nu mycket fina saker :)
Vi hörs!

Lotta sa...

Grattis på efter födisen i efterskott. Vilka fina presenter du fått. Gillar lyktan... hoppas ni har en kul resa. NJUT men kom ihåg att inte förköpa dej i alla undebara affärer ;)
Lotta

Sanna sa...

Vad roligt med ny kamera!Vilken har du tänkt köpa? Jag köpte ju nyligen en NikonD90 och har varit rikigt nöjd. Det tar bara en tid att lära sig alla inställningar då man är van med pocketkamera.. Lite hjälp får jag ju av fotokursen jag går på, men jag blir liksom mer kritisk nu.. :) Ska också få ett stativ till kameran om ett par veckor.

Ha ett skönt veckoslut!
Kram Sanna

Livet på Vestergård sa...

Vilka fina presenter du har fått!
Dog food burken skulle jag gärna ha, lite enklare att ta ur än påsarna/säckarna med hundmat.Det låter härligt med Stockholm! Ha en riktigt bra resa!

Sanna sa...

Så måste jah ju göra ett litet tillägg.. :) stockholmshelg låter ju härligt det med!Jag ska också ev åka till stockholm nästa helg och hälsa på en kompis. Har varit flunssig nu i flera veckor så har inte vågat beställa biljetter.. Men nu har jag antibiotikakur så ja kanske vågar åka. Vill också shoppa lite.. ;)
/Ssnna

Lena sa...

Ha en bra resa!

klipposfia sa...

Hmmmm....mina presenter brukar inte vara så många:) Njut av resan! Finns det härligare än Stockholm före jul....gamla stan med sina stånd....cafén med härlig varm choklad.....nä nu får jag inte tänka mer! Ta tunnelbanan och åk ända till slutstationen och tillbaka, då är det lite fler cafén öppet sen då ni kommer tillbaka:) prövad sak!

Jojo sa...

Grattis i efterskott!
Vilka najsiga presenter du fått! :)

Kram jojo

Lilith sa...

Vilka fina presenter du fick! Jag spanade också in hundmatsburken, men tyvärr var den för liten för vår hundmat - det går ju åt en hel del åt två stycken relativt stora doggar! Synd, hade gärna velat ha en sån där fin burk, mycket finare än plastbyttan vi nu har hundmaten i...
Hoppas ni har det riktigt mysigt i Stockholm och att du fyndar fina saker också! :) Jag skulle inte heller ha något emot en liten tripp till Stockholm, har faktiskt aldrig varit där... *erkänner och rodnar*

Monkan sa...

Ja inte skulle man tacka nej till nån av de där fina presenterna :-)

Oooh, ska du köpa systemkamera, åh vad roligt. Jag både vill och vill inte ha... Det är ju verkligen bra grejer, men det verkar jobbigt med alla olika delar... Jag ska köpa en ny kamera men det blir en vanlig kompakt, en supderduperbra :-) (Den har just kommit ut så jag väntar bara på att priset ska sjunka lite...).

Nämen har ni varit i Stockholm, jag såg dig inte ;-) Hoppas det gick bra med shoppingen.

Det är IKEA som står bakom värmeljusjakten så de kanske gör samma sak i Finland, i alla fall om ni är lika galna i att köpa värmeljus som vi i Sverige :-)