söndag 4 oktober 2009

Gammalt, blänkande

Så var det söndag igen. Då jag vaknar på en söndag morgon, ofta ganska tidigt, kan jag inte ligga kvar i sängen. Det finns ju så många möjligheter till pyssel, fixande och utflykter! Sen slutar det ofta med att jag på kvällen, stressad och besviken, konstaterar att jag inte alls hann med så mycket... Någon som känner igen sig? Måste jobba på det där, att inte planera för mycket! Idag vill jag i alla fall sy gardiner och fixa lampor till köksfönstret. Det ska väl inte ta så länge... :)

Igår kväll, innan jag slocknade i soffan klockan tio, myste jag i ljusskenet från dessa vackra loppisfynd. En enkel kakform och ett lika enkelt rivjärn, men ack så vackert! Tyget i bakgrunden, från Ikea, gillar jag massor men jag har inte bestämt mig för vad jag ska göra med det ännu.

 Nu är det bara 10 timmar kvar av min utlottning! Va spännande det ska bli att dra vinnaren!PS: Jag har en systemkamera till låns, en Nikon D50. Ser ni nån skillnad på bilderna jämfört med mina gamla? Dessa är förståss tagna i svag belysning och utan att jag desto mer har tänkt på vad jag använt för inställningar. Har nån erfarenhet av den kameran?

7 kommentarer:

alegni sa...

jag håller med till hundra procent om pjäsen. man kunde lika bra ha gått hem i pausen. det var alldeles för mycket supande, slagsmål och skrik o allt bara eskalerade. you got the picture redan i första akten, liksom. men som sagt, skådespelarprestationerna var det inget fel på.
tjusiga ljuslyktor du skaffat :)
ha en skön söndag!

Vekarus sa...

Ihania lyhtyjä!

Yritin kommentoida edelliseen, mutta hävisi jonnekin bittiavaruuteen näköjään. Minä olen ollut pitkään Ernst-fani, aina siitä asti kun sain ihailla hänen kesämökkifiksauksiaan Ruotsissa asuessamme.

Livet på Vestergård sa...

Vilka fina bilder ! Vet inte om det beror på nya (lånade) kameran eller om det beror på en annars skicklig fotograf :o) Här hos mig har det också jobbats med gardiner och köksfönster. Ha en bra dag!

Odin sa...

Jag hör nog till dem som planerar för mycket till helgerna och därför oftast är besviken över att jag int hinner med något. Den här helgen däremot har jag int planerat in något utan bara pysslat på lite här och var. Det har blivit några pulsvärmare och virkade blommor. Sen har jag börjat planera lite julklappar.
Avundas alla er som kan ha levande ljus. Min man är asmatiker så jag kan int ha levande ljus när han är hemma. Så jag är överlycklig över alla batteridrivna ljus som nu börjar komma i handeln.

Lilith sa...

Spännande med lite annorlunda ljuslyktor! Tycker dina bilder är bra oberoende vilken kamera du använt. :)
Oftast planerar man en massa och så hinner man inte ens med hälften... Man får väl vara glad om man får åtminstone någonting av det gjort! ;)

Lena sa...

Jag tänkte precis fråga vad det är som man ser där i bakgrunden, men läser att det är Ikea! Gillar, måste få!

Anonym sa...

Så roligt att hitta fram till fler finlandssvenska bloggar :)

Fin idé med lyktorna!

Angående Ernst så har jag lite samma dilemma. Gillar vissa saker han hittar på, som tex bordet han betsade svart i ett av sommarens avsnitt.

Söta hundar du har :)

Åsa