onsdag 30 september 2009

Ernst is in town!

Jag var lite ohyfsad i förra inlägget då jag visade en bild av mina favoritböcker men inte skrev vilka de var ;) De är en bokserie av Stephenie Meyer som börjar med boken Twilight (på svenska Om jag kunde drömma). Böckerna handlar om en helt vanlig tjej som blir kär i en vampyr och hur hon sedan blir allt mer inblandad i deras värld. Inget Dracula-grejs alls utan en riktig kärlekssaga med äventyr, humor och lite tårar. Bokserien är väl egentligen riktad till tonåringar, så det är med ett generat leende som jag erkänner att jag fullkomligt älskar berättelsen! Om du klickar här kan du läsa de första sidorna i boken. Den första boken har filmatiserats och andra delen har premiär 20.11. Trailern finns här (och nu finns det också en nedräknare till premiären i högra spalten :) ).

Det jag egentligen skulle skriva om idag var Ernst Kirchsteiger. Jag har inte riktigt bestämt mig för om jag tycker om honom eller inte... Men jag måste erkänna att jag tycker att har är grymt duktig på det han gör! Allt han gör blir snyggt och harmoniskt.
Då vi var i stan i lördags fick jag i ett skyltfönster syn på ljuskronan som han gjorde i Sommar med Ernst. Vill ha! Ljuskronan ingår i en konceptserie med namnet id:Érnst. Dit hör även ljusstakar och manchetter samt en helt genialisk vägglampett. Kolla på ljuspunkter.se. "Det är de små ljuspunkterna i vardagen som gör den stora skillnaden"

Jag fyller ju år snart... :)


11 kommentarer:

alegni sa...

ernst är väl rätt schyst, men de kunde visa mindre av hans bara fötter när han är på tv. jag har nämligen svårt för fötter så där i allmänhet. den där manchetten är ju särskilt fin. försökte luska ut vilken affär du menar, för det finns ju inte så många att välja mellan, men ändå är jag inte säker. rebecca?

Sabina sa...

Jag gillar hans sätt att alltid vara så positiv och glad... och så är han ju duktig på det han gör.
Kram Sabina

Odin sa...

Jag har alltid gillat Ernst men på senare tid tycker jag att hans grejer börjar bli lite tjatiga och gå i samma stil. Men visst, han är väldigt duktig och det blir vackert det han gör. Dessutom så är han ju väldigt jordnära och förstör inte det ursprungligt genuina.

StrandviksVillan sa...

Samma för mig, kan inte bestämma mig angående Ernst riktigt :S
Men dom där grejerna såg ju helt ut som din stil. Jag gillar den där manschetten som ger så fin skugga. Undrar hur stor börs man ska ha med sig för att handla såna designerprylar?

Nyss hemma hos oss:
"Vem skriver du till?"
"Till Nina"
"Skriver du till MIN Nina?" (sagt med ett stooort flin på läpparna)

Kramar från stor och liten!

mille sa...

Hej,
Jag har precis köpt boken på engelska, så jag ska börja läsa den nu. Såg filmen för några månader sedan, och tyckte den var bra. Älskar vampyrfilmer, men är mycket besviken på den serie som går nu...hmmm vad heter den Blood någonting.
Grattis på ett-års dagen från Mille

Galleri MochB sa...

Jag fyller också år snart... :O) Tycker ernst är både cool och ganska fånig, men det han gör är oftast enkelt och snyggt!

Sanna sa...

Ja då hade jag rätt beträffande boken. :)Har första delen som jag bara börjat på. Ska ta och börja läsa den bara jag blir klar med den bok jag läser nu. Jag läser allt möjligt, lite blandad litteratur, men jag gillar nog också sådan här romantisk litteratur. Jag måste medge att jag inte har följt med Ernst så jag kan inte riktigt uttala mig om honom.
Tusen tack för hjälpen med kanterna runt texten!
Kram Sanna

alegni sa...

så klart - hur kunde jag glömma IN!!
förr var jag stamkund där, men nu köper jag inte så himla mycket därifrån längre :)

Fröken Fräken sa...

Jag gillar Ernstarn! Men när han inte håller på och lagar mat, för det är jag helt ointesserad av. Nä, inredning för hela slanten ska det vara!!

Lilith sa...

Jag har alltid gillat Ernst, hans okomplicerade stil att göra det mesta snyggt. Han kan det här med inredning! Han är så innerlig på något sätt...

Anonym sa...

Hej Nina!
Nu ska jag för en gångs skull lämna ett litet spår efter mig :) Tittar ju in ibland!
Jag läste ut Om jag kunde drömma på ca 5 dagar och bara väntar att få tag i de följande böckerna. Jag har också tänkt att twilight inte e något för mej; inte längre tonåring och inte förtjust i vampyr-historier. Men nu e ja fast! Den va super!
Ha en fin höst-helg!
Kram från Maria H.