lördag 19 september 2009

Piffade medicinlådor

Hej folket! Här har det som vanligt varit en fullspäckad vecka och jag har knappt hunnit sitta vid datorn. Ska bli roligt att kika in på alla favoritbloggar senare idag och se vad som händer där ute i stugorna!

Dagens pyssel är dessa medicinlådor. (Maken kunde inte förstå varför vi behöver tre medicinlådor men, jo, dom är alla proppfulla!) Askarna från Ikea har fått etiketter av röd filt. Filttyget är tjockt och har lite struktur, vilket gör helhetsintrycket mer intressant än vad papper skulle göra. Bokstäverna har jag målat på med hobbyfärg och en smal pensel. Stämplar hade varit ett alternativ men jag börjar faktiskt bli trött på C.O.-stämplarna... Vet nån var man kan få tag på andra, snygga bokstavsstämplar i Finland? Plåsterburken har jag köpt ifjol i Uleåborg, men jag har sett dem här och där sen dess.


Nu ska jag sätta igång med ännu en fullspäckad dag. Jag har hela tre loppisar att klara av! En ska jag vara funktionär på. Hoppas på en tursam dag! Sen vankas det äppelpaj. Hoppas ni också får en riktigt trevlig lördag.

13 kommentarer:

Anonym sa...

Härliga medicinlådor:-) Här ligger medicinerna huller om buller i köksskåpet..
-Pudervippa-

Galleri MochB sa...

Snyggt! Det ser nästan broderat ut... Själv gillar jag fortfarande CO stämplarna ;O)
Ha en bra loppisdag!

Fröken Fräken sa...

Du kan hälsa maken att tre lådor är ingenting. Jag har många kompisar i sjukvårdsbranschen och samtliga har hela skåp fulla med medicingrejer och minst 14 olika sorters plåster. ;-) Och med så tjusiga boxar sedan! Tycker också att det ger ett extra piff när du valt filt istället för papper.

När jag textar på trä så brukar jag alltid använda en svart märkpenna från Clas Ohlsons. Den fäster bra, färgen bleknar inte. Nackdelen är att den inte finns med riktigt smal spets.

Sabina sa...

Jättefint! Och att du har fått gjort såna fina raka bokstäver... vad är det för hobbyfärg som ser så broderad ut?
Bra ordning är det minsann med tre olika lådor och text så man vet vad de innehåller.
Annat än vårt medicinskåp där allt är en enda röra!
Kram S.

Skogsdoft & havsbris sa...

Vad söta medicinlådorna blev, jättesmart med tilttyget! Önskar vi hade lika bra ordning och reda på vårt medicinförråd, det ligger huller om buller i köksskåpet och plåster och annat sånt i badrummet... Har faktiskt en stor medicinbox jag fått av mamma, men av någon konstig anledning huserar ett gäng andra småprylar i den istället... :/ Och så har jag ett gammalt medicinskåp som jag lääänge tänkt fixa till och sätta upp, men det blir bara aldrig av... :/
Jag har också såna där stämplar från samma ställe som dina. Men hur i hela friden bär du dig åt för att färgen inte ska klotta runt bokstäverna? Lyckas ofta få en extra svart rand eller fläckar runt stämpeln eller själv bokstaven, grrr! :( En bekant hade köpt snygga stämplar på Sinooperi, så kolla där!
Här är det också loppis som gäller den här helgen! Har bord på ett loppis i grannbyn torsdag-lördag och dessutom är det loppis och höstmarknad här i byn idag också. Där fyndade jag två små pallar som jag ska måla om och ha till blompallar eller något annat, får se sen, för bara 6€ tillsammans. :) Hoppas du fyndar något trevligt också!
Ha en bra lördag du med! :)

StrandviksVillan sa...

Oooh så snyggt! Jag trodde faktiskt också vid första anblicken att du broderat texten!

Hmmm, visserligen har jag också ordnat upp våra mediciner odyl men inte så där snyggt. Fast våra är ju ändå bakom en skåpdörr ;)

Hoppas vi ses snart!

alegni sa...

jättefina, nina! jag har just idag köpt en ny medicinlåda hit hem, men den når absolut inte till din nivå, på långt när!

Livet som det är sa...

Du e så duktig du! Lådorna e ju jätte mysiga. Var får du alla fina idéer ifrån?! T.o.m. finare än såna där köpta metalllådor, som jag åxå älskar.

Kram

Unknown sa...

Så fint det blev. Förvaringsplatser som man alltid har för lite av, då är det kul att ha förvaring som kan stå framme.

Vill ännu påpeka att medecinlådan i plåt finns att köpa på Mosters inredningsbod.

Kramis,

Skogsdoft & havsbris sa...

Tack, det är riktigt roligt att vara tillbaka i bloggvärlden! Nu när inspirationen har återvänt och tid inte är en bristvara på samma sätt som det senaste halvåret (nå, tid har man ju i och för sig aldrig för mycket av, tycker dagarna bara rusar iväg ändå!).
Jo, förhoppningsvis ordnar det sig på jobbfronten så småningom. För pengar har man ju heller aldrig för mycket av! ;)
Kan varmt rekommendera Italien, ett vackert land med mycket att se! Vi såg lite av Italien ifjol när vi var till Kroatien, för vi flög till och från Trieste i Italien och därifrån var det buss, och så var vi på en dagsutflykt till Venedig. Det var verkligen en upplevelse! :) Åker väldigt gärna till Italien igen om tillfälle ges!
Det är släktens stuga vi brukar vara i, men drömmen är naturligtvis en alldeles egen stuga en dag... Helst på samma ställe! :)
Tack för tipset om stämplandet, ska försöka göra så så blir det säkert bra! Ibland brukar jag dessutom få för lite färg på bokstaven så att det blir för ljust, typiskt... Men det gäller väl att öva, öva, öva... ;) Din idé med anslagstavlorna var faktiskt så bra att jag tror jag ska prova mig på något liknande själv! :)
En bra söndag till dig med! :)

SoCal Helene sa...

Härliga medicinlådor, här får man vara glad om man kan hitta ett plåster ;0)
Hoppas att du har haft en bra helg!

Fröken Pyssel sa...

Dessa var verkligen jättejättefina! Har länge tänkt på nått liknande, tack för inspirationen!

Ulrika sa...

Åh vad ljuvliga askar. I LIKE :)

Kram, Ulrika