fredag 11 september 2009

Fisk i stora lass!

Vad ska ni göra i helgen? Jag ska sy. Bland annat.

Jag har funderat på att sy en väska åt mina gummistövlar eftersom det är så trist att släpa runt på dem i en plastkasse. Jag hade tänkt använda vaxduk så jag inte behöver oroa mig för att väskan blir smutsig eller våt. Och titta vad jag hittade i mataffären idag! Perfekta vaxduken!! Jag föll pladask för motivet som påminner mig om gamla tider då torghandlarna slog in fisken i tidningspapper (eller så antar jag att det gick till förr i tiden...). Passar bra till gummistövlar.

Nu hoppas jag bara att det går att sy vaxduk med min symaskin.
Som ni ser har jag köpt lite andra tyger idag också. En röd stuvbit med vita stjärnor - vet inte vad den ska bli ännu, men jag känner för att använda rött som accentfärg i nåt rum. Kanske tvättstugan? De andra är fleecetyg som ska bli nya mantlar åt hundarna. Brunt och rosa till Snövit och brunt och orange åt Lilja.
Nu ska jag sätta på musik, tända några ljus och lägga mig i soffan tillsammans med en inredningtidning, godis och fyra (!) hundar. I ♥ Fredagsmys. Hoppas ni får en riktigt bra helg!

Kram,

7 kommentarer:

StrandviksVillan sa...

Göra i helgen? Tja, man kommer väl hem från jobbet halv sju-tiden imorrn, bläää... Brukar inte orka så mycket mer efter det. På söndag ska vi (troligen) få besök av några släktingar och/eller åka ut med båten.

En vecka kvar till semester!!

Vilken häftig vaxduk!! Det röda var också fint, det skulle passa i G:s rum som jag har planerat att jag vill göra om det ;)

Trevlig helg till er alla, tvåbenta som fyrbenta :)

Livet på Vestergård sa...

Men det var nog nästan det snyggaste jag sett i vaxduksväg ! Lycka till med sömnaden!

Vit som snö sa...

Det lät supermysigt!
Jag har just nattat mina små tjejer o mannen är ute o fiskar i mörkret o jag...bloggar:-)
Kul att du vill tävla hos mej!
Guud så läckert vaxdukstyg! Kommer bli perfekt stövelväska!
Kram Cilla

alegni sa...

wow, vilket snärtigt vaxtyg! och i en mataffär??
det där röda tyget fingrade jag också på här i veckan när jag besökte stora tygaffären i centrum.
vi ska åka ut till änterskär och stänga stället för i år :/
efteråt ska vi pigga upp oss med att uppvakta våra vänner m och k som båda precis fyllt år. imorgon har jag för första gången på länge en LEDIG söndag! ska klippa mamma o eventuellt sy lite, om jag är på humör. annars blir det väl att plocka fram virksööme ;)
ha det gott!

Fröken Fräken sa...

Ah! Syplaner! De bästa av alla planer! Har sett den där snajsiga vaduken på Ohlssons tyger här i stan, och jag får också lite torgkänsla av mönstet.

Sanna sa...

Vilken underbar vaxduk du hittat!Väskan blir nog superfin!
Idag (söndag)ska vi åka och simma hela familjen samt min kompis. Kul!
Ha en fin söndag!
Kram Sanna

alegni sa...

åh, den mataffären :)