fredag 28 augusti 2009

Detaljer från hallen

Äntligen fredag! Det firar vi med en titt i vår hall :)

Vår hall är utrymmet mellan sovrum, farstu, toa, vardagsrum och kök. Det betyder att man jämt går igenom rummet, men man är egentligen aldrig i rummet. Därför har det lämnat ganska opiffat, vilket ju är synd eftersom man egentligen ser rummet hela tiden.

Detta funderade jag på idag då jag hängde upp en tavla i rummet och tog lite bilder. Tänk, ibland är det mycket lättare att se genom kameralinsen vad som behöver göras i ett rum. Eller vad tycker ni?

Tavlan, som jag fått av goda vänner, tycker jag mycket om. Hjärtanen är egentligen julpynt med juldikter på, men det ser ju ingen ;)


Toan väntar ännu på att få vattnet kopplat (jaa, jag vet, vi har bott här i tio månader redan...).

Kistan har min händiga farfar lagat. Den unga damen som står och speglar sig är mina föräldrars hund Jenna bor hos oss för tillfället. Hon är faktiskt av samma ras som Lilja och Snövit fast hon har lång päls.

Vad är det jag vill göra i rummet då? Tja... Där tavlan finns skulle jag vilja ha en liten söt hylla. Istället för kistan ska vi ha en låg bänk. Vitrinskåpet, som jag annars tycker om, är ganska rörigt och mörkt så jag ska tapetsera insidan av skåpet med en ljus tapet. I taket vill jag ha en liten kristallkrona. På golvet vill jag ha en stor, ljus matta. Inga stora krav alltså ;)

Vill ännu visa den bok som jag håller på att läsa just nu, triologin His Dark Materials. Visst är omslaget fint? Boken är också riktigt bra - en vacker, kärleksfull och spännande saga.Hoppas alla får en trevlig helg! Vi ska liksom många andra här i trakten fira villa-avslutning. Villa-avslutning firas traditionellt sista helgen i augusti. Då avslutar man sommarstugesäsongen med lyktor och raketer. Riktigt mysigt nu då kvällarna börjar bli mörka och fuktiga. Ta det försiktigt med båtar och raketer, dom har lovat blåsigt väder!

6 kommentarer:

Sanna sa...

Vilken fin hall ni har!Vi har samma vitrinskåp som ni och vi har två spotlampor i taket som lyser upp skåpet på kvällen. Det kunde kanske vara något att prova? Låter ju bra också med ljus tapet.
Ha en trevlig helg!
Kram Sanna

StrandviksVillan sa...

Vi har tydligen hållit till i samma "rum" vi båda ikväll! Jag har röjt upp i hallen och piffat lite. Har lagt en "checklista" i min högra spalt hur det framskrider, lite för att puffa på mig själv :) Vilken frihetskänsla bara för en enda garderob!! Ja, du vet ju själv hur fullspäckat det varit i den...

Du har så rätt: ofta ser man saker genom linsen som man inte märkt tidigare! Särskilt när man zoomar upp bilden...

Ses imorrn då!

Galleri MochB sa...

Tycker mej känna igen tavlan ;O) Vi har också en hall som ligger mellan alla rum... ett rum som egentligen inte används men som ändå används hela tiden... Låter mysigt med en kristallkrona där. Gillar toa-skylten! Ha en fin kväll. Hoppas bara det slutar regna...

alegni sa...

hallen, ja... när vi byggde ville jag ha en stor hall, för i mitt föräldrahem var det alltid trångt i hallen. i dagens läge tycker jag hallen kunde ha varit mindre till förmån för t.ex. köket, men det gäller väl att gilla läget. svårmöblerat har vi också i vår hall, eftersom det är så många dörrar där, som du vet. suck, suck.
egentligen borde man bygga nytt när man bott i sitt första hus en tid, så att man kunde rätta till alla misstag under andra försöket ;)
ni har ju trevliga detaljer i er hall redan nu!
trevlig helg till er också!

Livet hos mossi sa...

Vad mysigt ni har det i hallen :) Många fina detaljer (å vilken fin tavla ;)). Jenna var en fin hund åxå...å hon verkar även tycka det själv då hon speglar sig ;)

En rikti mysig villa-avslutning!

Anonym sa...

Ooh en bild på Jenna :-))
-pudervippa-