onsdag 20 maj 2009

En doft av sommar

På väg hem från jobbet idag blev jag påmind om en av de mest underbara sakerna med sommaren: Regnskurar! Ni vet, då en del av himlen blir alldeles gråblå medan solen ändå är framme. Plötsligt börjar det komma ner stora, blöta regndroppar från himlen samtidigt som naturen ger ifrån sig alla sina friska sommardofter. Sen slutar regnet lika hastigt som det började, solen bryter fram ur molnen och speglar sig i vattenpölarna. Det gröna blir så grönt i kontrast till den mörka himlen och den blöta marken. Fåglarna kvittrar som galna i varje träd och buske. Härligt!

Här kommer en hel kavalkad med bilder från gården:


Det växer en hel del vilda blommor på vår gård - styvmorsviol, rödblära, ekorrbär, harsyra, ormbär, teveronika, mjölkört, daggkåpa, kråkvicker, smultron... Dem tycker jag så otroligt mycket om, så jag kommer att helga en stor del av gården åt dem. Men även om dom är vilda och har kommit hit av sig själva så tror jag inte att dom stannar kvar i många år om man inte rensar bort gräs och buskar. Råkar nån veta av nån bra bok eller webbplats om hur man sköter en vild trädgård?

Gissa om jag blev förvånad då jag såg att tulpanerna som jag grävde ner förra sommaren hade kommit upp! De misslyckades nämligen totalt förra sommaren då jag planterade lökarna i krukor. På sensommaren grävde jag ner lökarna, den ena mögligare än den andra, väldigt grunt i stenig jord, bara för att... Åh, det är så spännande med trädgård! ;)

Nu är jag ledig i fyra dagar! Så skönt!! Om en stund ska vi hämta Snövit...

De flesta är säkert lediga imorgon, så jag önskar en en skön ledig dag!

6 kommentarer:

StrandviksVillan sa...

Hmmm... En vild trädgård ska väl vara... vild? Den ska väl inte skötas? Men jag vet vad du menar ;)

Så kul med tulpanerna!! Javisst är det spännande att se på allt som händer ute. Har varit ute hela dagen nu igen, hade knappt tid att fixa mat, haha!

Igen: lycka till med nykomlingen!

Sanna sa...

Roligt att läsa ett inlägg av dig igen!Vilka fina bilder!Jag älskar också sommarregn. Men sen om hela sommaren regnar bort är det ju inte riktigt lika roligt mera.. :) Härligt att ni får lilla snövit hem snart. Kul för Lilja med en kompis!
Ha det bra!

alegni sa...

vad roligt att du lyckats med tulpanerna. jag har två olika sorter i en rabatt, o visst kommer det upp bland, men varje år är det bara en tulpan av tjugo som blommar.
så härligt beskrivet om sommarregn - precis så där underbart är det!
ha en trevlig torsdag o lycka till med er bebbe!

Galleri MochB sa...

Önskar ju mej också en vild trädgård... men igår kom grävskopan och började skopa på i min vilda trädgård ;O) Fast det blir nog bra... en vild del i bortre ändan och lite seriösare med gräsmatta närmare huset! Fast angående skötseln vet jag ingenting. Härliga bilder!

Sabina sa...

Fina bilder du bjuder på! Visst är det spännande med allt som dyker upp i trädgården.
Ha en skön ledig helg!
Kram Sabina

Livet hos mossi sa...

Ååh vilka härliga bilder! Ja skulle åxå vilja ha en vild trädgård men har ingen aning hur man skall få en fin sådan. Men, jag tvivlar inte på att du me dina gröna fingrar å fina fantasi kommer att få en fin sådan :)

Ser fram emot att få se bilder på Snövit. Hon har det säkert bra i sitt nya hem :)

Kramis