söndag 5 april 2009

Små underverk

Helgens höjdpunkt var att hälsa på valparna!

Mina föräldrars hund Topsy, Liljas mamma, har fått valpar. Med andra ord har Lilja fått småsyskon! Rasen är Chinese crested dog som ni kan läsa mer om här på svenska och här på finska. Kort sagt är hundar av den här rasen pigga, glada och rätt små med en mankhöjd på ca 25-30 cm. Det som är lite roligt är att det finns nakna individer (som Lilja), men också långhåriga, och de föds i samma kull. I denna kull finns tre nakna och en hårig valp.

På första bilden är valparna 1 dag gamla (alla bilder är tagna av mamma). Från vänster är de Sötnos, Snövit, Solkungen och Svarte Petter.

En av valparna ska få flytta hem till oss! Vi har inte bestämt oss för vilken än, men det blir nån av tjejerna, Snövit eller Sötnos. På dessa bilder är de fem dagar gamla.
Visst är de gulliga, de små underverken! Igår höll deras ögon på att öppnas så nästa gång vi träffar dem springer de nog redan omkring och leker. Jag skulle kunna skriva hur mycket som helst om dem, men jag försöker hålla mej kort :) Ska bara visa en bild på mor och dotter ännu:
Lilja har inte fått träffa valparna ännu, det gäller att ta det försiktigt. Men småningom så ska hon få träffa sin nya lekkamrat.

8 kommentarer:

alegni sa...

oj, så roligt att ni ska få en hund till. då blir det nog livat i huset :)
ska bli intressant att höra vad lilja tycker om sin lillasyster!

igår kväll ösregnade det, men nu öser det på med mera blötsnö...

inget plantagenbesök ännu? strongt gjort av dig :)

Sabina sa...

Åh vilka gulliga små knyten!!! Jag blir alltid helt betagen av alla små, såväl hundar o katter som grisar och andra djur. Men hundar är mina favoriter så dom gillar jag även som stora :)
Vi hade två pudlar innan barnen föddes. Det är trevligt med två, då har dom sällskap av varandra.
Hoppas Lilja accepterar en till i huset.
Kram Sabina

Clarice sa...

Ooo så ljuvliga de är! Jag förundras alltid över hur fullständiga de nyfödda är, om det sen är människor eller djur.

Kramis,

Sanna sa...

Det är säkert roligt för Lilja att få en kompis!Vilka gulliga valpar!Helt otroligt små.. :)
Ha en bra vecka!

StrandviksVillan sa...

Naaaaw... :) Sötisar...

Livet hos mossi sa...

Nää..vilka härliga småttingar! :) Så himla söta. Hur ska ni kunna bärga er nu innan ni får hämta hem nån av dem?! :) Men, ni har ju gosingen Lilja. Hoppas hon gillar sitt syskon. Dom e nog jätte fina hundar!:)

Kramisar

Fröken Fräken sa...

Men vilka små hundvalpar! Man vill ju ta hem allihopa! Fast jag hade aldrig kunnat tror att de var av samma ras som er hund, tänk vad det kan skilja i utseende ändå!

Ja, ibland blir det lite sötare tavlor. Men jag tänkte att om jag höll mig till mörkare färger och inte pasteller så skulle det inte bli för gulligt!

Tre rum sa...

Så söta! Men jag fick mig ett riktigt gott skratt åt det sista fotot(förlåt hundmamma) men sådär såg jag ju också ut på fotot efter förlossningen. Haha! Jag lovar. Men då kom det "bara" en.
Tant Grön