torsdag 23 april 2009

Home sweet home

Hejsan! Jag var tvungen att vila upp mig några dagar efter semestern men nu är jag tillbaka i bloggsvängen!


Då jag steg in genom dörren, efter en vecka borta hemifrån, var min första tanke S**t! Vi har haft inbrott! Det var så tomt i huset! Men efter att jag hämtat andan såg jag att allt var precis som vi lämnat det. Vi har bott här i snart ett halvår och visst har vi fått det rätt hemtrevligt, men ännu är det mycket som fattas. Just där på fläcken, med resväskan i handen, bestämde jag att det är dags att ta steget och börja lägga upp saker på väggarna.

Bland annat dessa bokstäver ska upp. Nånstans... Dem fyndade jag på mysigaste affären Ebba & Erkki i Levi. Där fanns en massa fint, men som vanligt fick jag beslutsångest och köpte inget annat än dessa bokstäver. Mysigt shabbiga, eller hur? Inte för att jag hade tänkt använda blått i inredningen, men jag märker att jag ändå samlar på mig en massa blåa saker. T.o.m. bloggen är ju helt blå! ;)


Äntligen är snön borta! Idag har det varit soligt och underbart vårväder. Då jag kom hem från jobbet var det +13 grader i skuggan, så jag gick ut på upptäcksfärd med Lilja. Lilja tyckte det var så skönt att få gå alldeles naken ;) Vi hittade några gamla hagar med stengärdesgårdar, videkissor, enbuskar och små, skira björkar. Nässelfjärilarna fladdrade yrvaket omkring och Lilja hittade en slumrande humla som verkade bli rätt förskräckt av Liljas försök att smaka på den. Det harmar mig att jag inte hade med kameran på promenaden, men dom har lovat flera soliga dagar. Skönt!

Om en vecka är det Valborg! Jag insåg idag att det är dags att laga mjöd! (Liljas matte spritter till vid kaffebordet: Nyt pitää tehdä simaa!! Arbetskompisen: Va? Ska du å sima?! Hahaa... Älskar vår tvåspråkiga kultur!) Jag planerar att eventuellt bjuda på tapas på valborg. Har ni några goda och enkla recept på småplock?

7 kommentarer:

alegni sa...

välkommen tillbaka! du har varit frånvarande alltför länge ;)
snärtiga bokstäver, o blått är väl aldrig fel...
förr var allt blått hos oss, numera är det bara ytterväggarna som har kvar originalfärgen. omväxling förnöjer :)
ha en trevlig helg!

Galleri MochB sa...

Visst är man tvungen att vila upp efter en semester... ;O) Häftiga bokstäver du shoppat. Och håller med ovanstående, blått är väl aldrig fel! Ha en skön helg i vårvärmen som äntligen dykt upp.

Sabina sa...

Fina bokstäver!
Det är hälsosamt att vara borta hemifrån en tid, för då ser man på hemmet med nya ögon igen då man kommer hem, och märker vad som behöver göras!
Simaa och sima, vi ska göra både och över vappen! :)
Ha en skön helg!
Kram Sabina

Fröken Fräken sa...

Ja, visst är det så, man behöver vila upp sig efter semestern!!

Snygga bokstäver, och roligt att få se några i ett lite ovanligare typsnitt. Hemma hos mig kommer man inte hem och tror att det varit inbrott för att det är så tomt, utan man kommer hem och tror att det varit inbrottstjuvar som släpat in och stökat till en massa grejer... men tydligen är det visst jag själv som ställt till med det..?

Nu ska jag ut i vårsolens glans och hoppas på många plusgrader i helgen!

Livet hos mossi sa...

Wow..vilka fina bokstäver du hittat. De e alltid kul att hitta nåt annorlunda mysigt som man inte hittar i vilken annan butik som helst.

Tindra försökte åxå smaka på en humla idag..men den hann flyga iväg..som tur var :)

Jag tänkte ja sku försöka mig på att göra mjöd i år åxå. Men nåt längre har ja inte tänkt ännu..men nån mysig picknickmat ska de ju nog va :)

Ha en fin helg! Kram.

Huset på landet sa...

Så härlig resa ni verkar ha haft! Det är nog bra att vara borta nån dag ibland så ser man med nya ögon på inredningen sen då man kommer hem.
Bokstäverna var fina!

Sanna sa...

Kul att er resa blev så lyckad!Ena veckan snö andra vår och grönt.. :)Det är nog så härligt med vårväder och idag kändes det nästan som sommar tycker jag! Vilka fina bokstäver du köpt!!Lilja ser nog så sympatisk ut där hon krafsar sig.Vilken sötnos!:)