lördag 28 mars 2009

Påskhäxa

Förra veckan visade jag en förhandstitt på ett pyssel jag höll på med. Nu är det färdigt och upphängt och klart för uppvisning. Det var flera som gissade att det var nåltovning jag höll på med, och visst var det det! En nåltovad påskhäxa!

Det var Marthorna i byn som ordnad en två-kvällars kurs där vi lagade varsin påskhäxa. Det var en jätterolig kurs. Ni skulle ha sett alla häxor, så personliga och fina varenda en. Min häxa försöker se lite elak ut, men verkar ändå lite blyg i uppsynen, tycker jag :)

Det som var beroendeframkallande var detaljerna... Jag skulle ha kunnat sitta hur länge som helst och pillat dit figurer och krumelurer!


Jag misstänker nog att tovningsnålen åker fram ännu för att finjustera kläderna.

Naturligtvis har häxan en kisse också!
Varför i vida världen åker hon omkring på en tallkvist, kanske ni undrar? Jo, det var så att jag i flera dagar tänkt gå över vägen till skogen och hämta blåbärsris till kvasten. Men varje dag har jag glömt det. I morse då jag var ute på gården med Lilja tänkte jag att idag ska kvasten bli färdig. Men jag hade bara på pyjamasbyxor... Då kom jag på att i boken Northerna lights (filmatiserad som Guldkompassen) flyger häxorna omkring på "branches of cloud pine", tallgrenar, och en tall har vi ju på gården.
Nån Serafina Pekkala, häxdrottningen i boken, är hon nog ändå inte. Men kanske en Häxan Hilma :)

Nu ska jag skynda iväg hem till mamma och pappa. Lilja har fått småsyskon! Dessutom ska jag förhoppningsvis träffa mormor och morfar och min gudson och hans bror. Och gå in till farmor och farfar och hälsa på. Jag ser fram emot en superrolig dag!

Kram till alla som kikar in!

"Why en't you cold, Serafina Pekkala?"
"We feel cold, but we don't mind it, because we will not come to harm. And if we wrapped up against the cold, we wouldn't feel other things, like the bright tingle of the stars, or the music of the Aurora, or best of all the silky feeling of moonlight on our skin. It's worth being cold for that."

9 kommentarer:

Lenas pysselgrop sa...

Nej men ååh va mysig den är!!

Livet hos mossi sa...

Aah..va härligt citat ur boken..man riktit drömmer sig bort..Vi var ju på bio på den tillsammans ju :) Bra film!

Häxan är så fantastiskt mysig! Du e nog händig du! Du kunde göra många av dom, el. ni (marthorna). De skulle säkert gå åt!

Va härligt med syskon åt Lilja. Kanske det blir nån av dem till ert nya hem?! ;)

StrandviksVillan sa...

Men oj så händig du är! Du skulle säkert kunna göra söta små djur också ;)
Låter som en toppendag, särskilt att få se dom små voffsingarna! (Hade hört om deras ankomst redan)

Ha det bra och tack för grattisarna!!

alegni sa...

så tuff hon ser ut! vilket pill det måste ha varit med alla dessa detaljer!

Sanna sa...

Åååå så fin påskhäxa du gjort!! Den blev ju jättefin!
Ha en trevlig lördag!

Fröken Fräken sa...

Jag får nog lov att säga att hon såg lite pillemarisk ut - förmodligen en lämplig uppsyn för en påskhäxa! Blir jag någonsin klar med ommöbleringen och städandet här hemma ska jag försöka få det lite påskigt! Vore fint om man kunde ta in blåbärsris, men snön ligger fortfarande för djup för att det ska gå att plocka...

Sabina sa...

Vilket hantverk! Du är verkligen duktig, med alla små detaljerna och allt. Fin påskhäxa! Jag tycker hon ser ut som en stilig, äldre dam... inte alls så elak!:)
Åh vad härligt med små hundvalpar!
Ha en skön söndag!
Kram Sabina

klipposfia sa...

Tänk att en häxa kan se så mjuk och mysig ut:) Jätte fin blev den!

Jojo sa...

Vilken urhäftig häxa! Den är ju as cool! Du kan vara stolt över ditt arbete, verkligen!

Kram Jojo