måndag 16 mars 2009

En ny kompis

Då det är lönedag tycker jag att man får köpa nåt åt sig själv. Det behöver varken vara stort eller dyrt, men gärna nånting helt onödigt. En belöning till sig själv för att man ännu en månad jobbat duktigt.

Länge har jag drömt om en egen Maileg-kanin och förra veckan bestämde jag att då lönen finns på kontot ska jag köpa en kanin. Så det blidde en liten Oscar. Om dom vore lite billigare hade jag gärna köpt några av hans bröder och systrar också ;)


Som ni ser på den översta bilden börjar mina pärlhyacinter bli både långa och yviga. Men dom doftar ljuvligt och piggar upp på köksbordet, så dom får stå där ett tag till. I lördags sådde jag påskgräs. Jag hittade timotej-frön från Lord Nelson och väntar med spänning på att få se hur det ser ut. Visste ni att timotej är uppkallat efter den man som först började odla gräset som foder, Timothy! Varför jag kommer ihåg det men inte t.ex. vad vi har för marginal på vår låneränta är och förblir ett mysterium...

9 kommentarer:

alegni sa...

grattis till din nye vän. han är väldigt söt... om han känner sig riktigt ensam nån dag, kan ni ju komma hit o leka ;)
timotej låter intressant, visa sen hur den börjar se ut!

m-i-l sa...

Vi har fått så olika talanger. Var glad för den gåva och de intressen du har. De kan vara till mycket nytta både för dig själv och andra. Ha en bra dag! Kram m-i-l

Galleri MochB sa...

Vi har några maileg kaniner hos oss också, både större och mindre...:O) Jag håller med dej! Man ska inte röja för mycket, och vi har nog en hel del kvar ännu också. Men just den plätten framför den röda stugan skall så småningom bli åker så då skall ju allt bort...;O)

Sabina sa...

Han är så söt och snart är det ju påsk och då ska man ha kaniner! :)
Ha en bra dag!
Kram S.

klipposfia sa...

Gillar verkligen kaninen! Har själv tomtar men de kan man bara ha fram ett litet tag under julen, borde skaffa en kanin själv, eller kanske sy, men då bidde det nog ingen kanin tror jag:)

Livet hos mossi sa...

Jätte fin din Oscar! Å ja håller med om att man måste få unna sig ngt nytt på lönedagen..då man jobbat hårt för lönen. Den går ändå i ett nafs å då e de ju försent att få ngt nytt..

Härliga pärlhyacinter! Ja måste no åxå skaffa mig några snart.

Tack för tipsen gällande Tindra!!

Kram

Anonym sa...

IHANA <3
Mäkin haluan tuollaisen ystävän :)
Itse asiassa täytyy tunnustaa, että lauantaina kävin minäkin ostoksilla. Indiskasta löytyi aika ihania paperimassapupuja, oli pakko ostaa 2 kpl :D Halit! -Jenni-

Anonym sa...

Ps. Tämmöisiä:
http://indiska.com/system/search/product.asp?id=2511&c=129&page=1&rnum=3
-Jenni-

Blåvingelycka sa...

oj, vilken söt kanin! Och matsäck i fickan har han också :)
Trevligt att du tittade in hos "mej" här tidigare! Ni verkar bo härligt. Längtar själv efter ett eget hus och en gård att pyssla i :)
/Heidi